Σε λαϊκό προσκύνημα θα τεθεί η σορός του αγωνιστή της Εθνικής Αντίστασης, Απόστολου (Λάκη) Σάντα, από τις 11 το πρωί της Πέμπτης, μέχρι την ώρα της κηδείας, στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου, στην ιερά Μητρόπολη Αθηνών. Μεσίστια έπαρση της σημαίας στην Ακρόπολη, αποφάσισαν οι υπουργοί Εσωτερικών, Οικονομικών και Υγείας. Η κηδεία θα τελεστεί δημοσία δαπάνη.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί στις 5 το απόγευμα στον ιερό ναό Αγίων Θεοδώρων, στο Α' Nεκροταφείο Αθηνών.

Δημοσία δαπάνη θα τελεστεί η κηδεία του Απόστολου Σάντα με απόφαση των υπουργών Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Γ.Ν. Ραγκούση, Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, και Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ανδρέα Λοβέρδου.

Επίσης, με την ίδια απόφαση, ορίστηκε μεσίστια έπαρση της σημαίας στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης και σε όλα τα δημόσια καταστήματα, καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ, Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας.

Η οικογένεια του εκλιπόντος, με ανακοίνωσή της παρακαλεί, όσοι επιθυμούν, αντί στεφάνων, να ενισχύσουν τη Unicef και το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Μια εμβληματική μορφή της Εθνικής Αντίστασης, ο Λάκης Σάντας, ο άνθρωπος που μαζί με τον Μανώλη Γλέζο κατέβασαν τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη, απεβίωσε το Σάββατο σε ηλικία 89 ετών, ένα μήνα πριν από την συμπλήρωση 70 χρόνων από το κατέβασμα της σβάστικας από τον Ιερό Βράχο.