Να οδηγούνται στο αυτόφωρο όσοι πρατηριούχοι υγρών καυσίμων παραβιάζουν το πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη που έχει επιβληθεί σε ορισμένους νομούς της χώρας, ζήτησε με εγκύκλιό του ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, από τους εισαγγελείς Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Θράκης, Λαμίας, Κέρκυρας, Πατρών, Αιγαίου και Κρήτης. Ειδικότερα, ο υφυπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, κ. Ρόβλιας, διαβίβασε στον κ. Τέντε αντίγραφο της υπ΄ αριθμ. Α3-724/3.5.2011 υπουργικής απόφασης για την «επιβολή Ανώτατης Τιμής Χονδρικής και Καταναλωτή (Α.Τ.Κ.) στην αμόλυβδη βενζίνη 95 RON σε ορισμένους νομούς της χώρας» και ζήτησε την πιστή εφαρμογή της.

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός διαβίβασε την επίμαχη υπουργική απόφασης στους οκτώ εν λόγω Εισαγγελείς Εφετών στις περιφέρειες των οποίων επιβάλλεται πλαφόν στην αμόλυβδη βενζίνη και ζήτησε να κοινοποιηθεί στους εισαγγελείς Πρωτοδικών των οκτώ περιφερειών.

Παράλληλα, ο κ. Τέντες παρήγγειλε στους Εισαγγελείς Εφετών να δώσουν τις κατάλληλες οδηγίες στους εισαγγελείς Πρωτοδικών για «την πιστή εφαρμογή» της υπουργικής απόφασης για το πλαφόν στα καύσιμα και «την ενδεχόμενη κίνηση της αυτόφωρης διαδικασίας, στην περίπτωση που ήθελε διαπιστωθεί η τέλεση αυτοφώρων πλημμελημάτων διωκομένων αυτεπαγγέλτως, ενόψει της σοβαρότητας του ρυθμιζόμενου με αυτήν θέματος και της ανάγκης προστασίας του καταναλωτικού κοινού».