Ο καλύτερος συντονισμός, όλων των εμπλεκομένων στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών, ενόψει του καλοκαιριού, εξετάστηκε σε συνεδρίαση του Συντονιστικoύ Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (ΣΟΠΕ) της Αντιπεριφέρειας Νήσων.

Στη συνεδρίαση, μετείχαν οι Περιφερειακοί σύμβουλοι κ. Παναγιώτης Βουδούρης και Σπύρος Σπυρίδων, οι δήμαρχοι Πόρου κ. Δημήτρης Στρατηγός, Σπετσών κ. Παναγιώτης Λυράκης, οι Αντιδήμαρχοι Ύδρας κ. Παστός και Κυθήρων κ. Μεγαλοκονόμος, οι Πρόεδροι των δημοτικών συμβουλίων Τροιζηνίας κ. Πάλλης και Αγκιστρίου κ. Ζησόπουλος, Δήμαρχοι της Περιφερειακής Ενότητας Νήσων, εκπρόσωποι δήμων, εκπρόσωποι φορέων και οργανώσεων, καθώς και εθελοντικές ομάδες δράσης.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία, να προτείνουν συγκεκριμένες δράσεις και κινήσεις και να συζητήσουν με τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δ.Κατσικάρη τα καίρια προβλήματα και τις ελλείψεις που αντιμετωπίζουν καθώς και τον συντονισμό των ενδεικνυόμενων μέτρων, για την άμεση αντιμετώπιση θεμάτων Πολιτικής Προστασίας στη περιοχή της αρμοδιότητάς τους.