Χωρίς σοβαρά προβλήματα λειτουργούν σήμερα, μέχρι στιγμής, τα διυλιστήρια του ομίλου ΕΛΠΕ, ενώ την ίδια ώρα κορυφώνεται η αντιπαράθεση διοίκησης και εργαζομένων. Πηγές της διοίκησης ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι θα ληφθούν όλα τα νόμιμα μέτρα για τη διασφάλιση των συμφερόντων της εταιρίας. Ανέφεραν δε ότι ενώ η πλειοψηφία των εργαζομένων είναι στις θέσεις τους και δεν υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των διυλιστηρίων, «συνδικαλιστές παρεμβαίνουν παράνομα προσπαθώντας να παρεμποδίσουν την ασφαλή λειτουργία των μονάδων, πιέζοντας αφόρητα τους εργαζόμενους».

Νωρίτερα, η Ομοσπονδία διυλιστηρίων και χημικής βιομηχανίας κάλεσε τους εργαζόμενους «να αγνοήσουν τις απειλές και να συμπαραταχθούν στο Σωματείο».

 Η Ομοσπονδία επιμένει στις κινητοποιήσεις και επιτίθεται στη διοίκηση των ΕΛΠΕ, ενώ με αφορμή τη θέση της εταιρίας ότι η απεργία είναι παράνομη, αναφέρει ότι «ο πρόεδρος, ο διευθύνων σύμβουλος και οι παρατρεχάμενοί τους δεν είναι δικαστές και δεν είναι αρμόδιοι να κρίνουν τι είναι νόμιμο και τι παράνομο».

Αναφέρει τέλος, ότι έχει ξεκινήσει διαδικασία συνεννόησης με το περιφερειακό δίκτυο συνδικάτων ενέργειας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (Κύπρος, FYROM, Μαυροβούνιο, Σερβία) «για να συγκροτήσει κοινό απεργιακό μέτωπο ώστε να αντιμετωπίσουμε από κοινού και συντονισμένα την επίθεση που δεχόμαστε».

Οι μονάδες στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις και οι διοικητικές υπηρεσίες λειτουργούν, ενώ ως μικροπροβλήματα αναφέρονται καθυστερήσεις στη φόρτωση βυτιοφόρων με καύσιμα.

Η διοίκηση του ομίλου εξετάζει το ενδεχόμενο να προσφύγει εκ νέου στη Δικαιοσύνη κατά των κινητοποιήσεων που κήρυξε η Ομοσπονδία.