Την έναρξη του «10ου Διεθνούς Ράλλυ Ακρόπολις» για ιστορικά οχήματα κήρυξε ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών και Εκπρόσωπος του ΛΑ.Ο.Σ. Κ. Αϊβαλιώτης, το οποίο ξεκίνησε στις 5 Μαΐου από τους πρόποδες της Ακρόπολης. Στο Ράλλυ αυτό μετέχουν συνολικά 155 αυτοκίνητα - μεταξύ των οποίων και 30 ξένα πληρώματα από 20 χώρες - και θα διαρκέσει ως τις 8 του μηνός μεταφέροντας σε όλο τον κόσμο εικόνες από τις ομορφιές της Αττικής και της υπόλοιπης Στερεάς Ελλάδας.

    Η μοναδική αυτή ευκαιρία προβολής της χώρας μας - παραμονή μάλιστα της τουριστικής περιόδου - καθόλου δεν συγκίνησε το Ελληνικό κράτος το οποίο απουσίαζε με τρόπο εκκωφαντικό από την διοργάνωση, δεν την στηρίζει οικονομικά και κανείς κρατικός φορέας δεν την έχει θέσει υπό την αιγίδα του, ούτε και παρευρέθη οποιοσδήποτε κυβερνητικός παράγοντας στην τελετή έναρξης του σημαντικού αυτού διεθνούς γεγονότος.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Κ. Αϊβαλιώτης ήταν ο μοναδικός Βουλευτής που παρευρέθη στην έναρξη του κορυφαίου Διεθνούς Αγώνα (ο οποίος συνυπολογίζεται και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα) ενώ κανένας άλλος εκπρόσωπος κόμματος δεν τίμησε με την παρουσία του την παραπάνω εκδήλωση την οποία κάλυψαν πολλά ξένα τηλεοπτικά δίκτυα και δεκάδες φωτορεπόρτερ από όλο τον κόσμο.

    Ο Κ. Αϊβαλιώτης διαβεβαίωσε την Διοργανωτική Επιτροπή και τους επικεφαλής της ΕΛΠΑ ότι θα φέρει αμέσως το θέμα στην Βουλή, κάτι που έκανε σήμερα με Ερώτηση που κατέθεσε προς τον Υπουργό Πολιτισμού κ. Γερουλάνο, στην οποία επισημαίνει ότι καμία κρατική ενίσχυση δεν δόθηκε στον διεθνή αυτό αγώνα που προβάλλει την Ελλάδα και παράλληλα η απουσία της Ελληνικής κυβέρνησης ήταν εμφανής ενώ ρωτά γιατί δεν στηρίχθηκε η προσπάθεια αυτή που θα μπορούσε να πολλαπλασιάσει τα οφέλη για την μόνη βαριά «βιομηχανία» που απέμεινε στην Ελλάδα, τον τουρισμό.