Την Τρίτη αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση τουΤριμελούς Πλημμελειοδικείου για την υπόθεση του δηλωθέντος τροχαίου των Ολυμπιονικών Κατερίνας Θάνου και Κώστα Κεντέρη, λίγο πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004. Συγκατηγορούμενοί τους στην υπόθεση είναι ο τότε προπονητής τους, Χρήστος Τζέκος, επτά γιατροί του ΚΑΤ, καθώς και δύο πολίτες, που είχαν δηλώσει αυτόπτες μάρτυρες του επίμαχου τροχαίου.

    Στο δικαστήριο, σήμερα, ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων και η διαδικασία θα επανηληφθεί την Τρίτη, οπότε και οι δικαστές, μετά από πολύμηνη διαδικασία, θα εκφράσουν με την ετυμηγορία τους για την υπόθεση.

    Στην πρόταση του, ο Εισαγγελέας της Έδρας έχει ζητήσει την ενοχή όλων κατηγορουμένων, ζητώντας την αναγνώριση ελαφρυντικών για τους Ολυμπιονίκες και τους γιατρούς, αλλά όχι και για τον προπονητή, τον οποίο -όπως είπε- θεωρεί «"σκηνοθέτη" του σκηνοθετημένου τροχαίου».

    Για του δύο αθλητές, ο Εισαγγελέας ζήτησε να αναγνωριστεί από το δικαστήριο «η ψυχική εξάρτηση», που είχαν από τον προπονητή τους, ενώ για τους επτά γιατρούς του ΚΑΤ να δοθεί το ελαφρυντικό «των μη ταπεινών αιτίων». Ζήτησε, μάλιστα, την ενοχή για παράβαση καθήκοντος μόνον του γιατρού που υπέγραψε την εισαγωγή των δύο αθλητών στο νοσοκομείο και των υπολλοίπων για απλή συνέργεια σε παράβαση καθήκοντος.