Στις προσπάθειες της ελληνικής κυβέρνησης για επίσπευση των αποκρατικοποιήσεων και για την άντληση κεφαλαίων από την “αξιοποίηση” ακίνητης περιουσίας αναφέρεται σήμερα το πρακτορείο Reuters.

Με τον τίτλο «Πώληση ακινήτων αλά ελληνικά», το σχετικό άρθρο εστιάζει στις εξαγγελίες για αποκρατικοποιήσεις και χαρακτηριστικά τονίζει πως “δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα γίνουν property deals με μια χώρα που ελπίζει να διαφύγει της χρεοκοπίας πουλώντας ακίνητη περιουσία δισεκατομμυρίων ευρώ”.

Στο κείμενο αναφέρονται ως παράδειγματα οι αποτυχημένες προσπάθειες προσέλκυσης επενδύσεων για το Ελληνικό και τα σχέδια για συνεργασία με το Κατάρ που έμειναν «στα χαρτιά».

Ενώ ως παράδειγμα προς αποφυγή – για όποιον ξένο μεγαλοεπενδυτή ενδεχομένως θα ήθελε να εμπλακεί τώρα στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων – ο συντάκτης του άρθρου κάνει λόγο για το περιβόητο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, το οποίο καλλιέργησε εντός και εκτός των τειχών της χώρας ένα κλίμα δυσπιστίας.

Ο δημοσιογράφος καταλήγει στο τέλος του κειμένου καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι ιδιωτικοποιήσεις από μόνες τους δεν είναι δυνατό να σώσουν την Ελλάδα από τη χρεοκοπία.Πηγή:protothema