Νέα στοιχεία για τη δράση της συμμορίας που σκότωσε την 1η Μαρτίου 2011 στην αιματηρή συμπλοκή στου Ρέντη δύο αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, αναμένεται να ανακοινώσει σε λίγες ώρες η ΕΛΑΣ.

Τα στοιχεία θα αφορούν τη δραστηριότητα των δύο 31χρονων Αλβανών που έχουν συλληφθεί για την υπόθεση, και οι οποίοι φέρεται να τροφοδοτούσαν με κλεμμένα οχήματα τους τέσσερις ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ενωση που πρωταγωνίστησαν στο μακελειό στου Ρέντη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις εργαστηριακές έρευνες έχει διαπιστωθεί ότι οι δύο Αλβανοι συμμετείχαν σε σωρεία ληστειών και κλοπών σε σπίτια και σε καταστήματα πώλησης αυτοκινήτων.

Το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ. για το μακελειό στου Ρέντη εστιάζεται στον ρόλο 36χρονου Ρωσοπόντιου συλληφθέντα ο οποίος φέρεται να είναι ο βασικός δράστης, καθώς αυτός πυροβόλησε τους αστυνομικούς.

Ο 36χρονος που έχει κάνει δύο γάμους στην Ελλάδα και έχει τέσσερα παιδιά – το ένα θα το βάφτιζε σε λίγες ημέρες -, έχει κατηγορηθεί στο παρελθόν για κλοπές και ληστείες, ενώ σύμφωνα με νεότερα στοιχεία είχε διακριθεί στο παρελθόν στις απάτες με αυτοκίνητα.

Οπως προέκυψε από υποκλοπές με το ειδικό σύστημα της ΕΥΠ, σχεδίαζε -μαζί με τον ήδη συλληφθέντα 28χρονο συνεργό του- αιματηρή επίθεση εναντίον επιχειρηματία στα νότια προάστια, με σκοπό να του αρπάξουν 120.000 ευρω, ποσό που γνώριζαν ότι θα μετέφερε.

Σημείο ενδιαφέροντος της έρευνας της ΕΛΑΣ και της ΕΥΠ αποτελεί, επίσης, ο ρόλος ενός ιατρού – διαμένει στα δυτικά προάστια - που περιέθαλψε έναν από τους δραστες του μακελειού στου Ρεντη, τραυματισμένου από τις σφαίρες των αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ.

Οι αστυνομικοί έχουν διαπιστώσει ότι είχε προσωπική γνωριμία με έναν από τους δράστες, ενώ μια νοσηλεύτρια συνεργάτιδα (του ιατρού) εργαζόταν κατά τις ελεύθερες ώρες της στο σπίτι του συλληφθέντα Ρωσοπόντιου και κρατούσε τα παιδιά του.


Πηγή: Το Βήμα
TAGS