“Νομίζω ότι ένας κλάδος, όταν ανακάμπτει σε μια τέτοια οικονομική κρίση είναι το πιο παρήγορο σημάδι για την πορεία της ίδιας της χώρας, της οικονομίας, αλλά και της ίδιας της περιοχής”. Αυτό δήλωσε μεταξύ άλλων μετά την περιήγηση του χθες στα περίπτερα της 36ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας της Καστοριάς, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Κώστας Σκανδαλίδης.

    Ο κ. Σκανδαλίδης μαζί με τον πρόεδρο της Βουλής και βουλευτή Καστοριάς Φίλιππο Πετσάλνικο ενημερώθηκαν από τον από τον πρόεδρο του συνδέσμου γουνοποιών Καστοριάς Ηρακλή Καλλισθένη για τις προσπάθειες που γίνονται και το αίτημα τους να αυξηθεί ο χώρος του εκθεσιακού κέντρου, καθώς η γούνα έχει δυναμική και βρίσκεται σε άνθηση.

    « Έχουμε βλέψεις να δημιουργήσουμε και άλλα 3.500 τμ χώρου γιατί δεν μας φτάνουν, σε αυτό θα θέλαμε την βοήθεια σας, να σκεφτείτε αφήσαμε έξω 24 εκθέτες» τόνισε ο κ. Καλλισθένης.

    Ο γενικός γραμματέας στου συνδέσμου Φαίδων Γκιάτας εξέφρασε την ικανοποίηση του για αιτήματα του κλάδου για τις φάρμες, που έχουν ενταχθεί ήδη στον νέο αναπτυξιακό νόμο, αλλά ζήτησε να ενταχθεί και η επιδότηση του ζωικού κεφαλαίου, κάτι που απέρριψε ο κ. Σκανδαλίδης, αφού "δεν επιτρέπεται από την Ε.Ε". Ενθάρρυνε όμως τον σύνδεσμο να προχωρήσει «τα σχέδια βελτίωσης».

    «Εδώ ο κλάδος είναι συνυφασμένος με την ιστορία του νομού, της πόλης της Καστοριάς. Είναι συνυφασμένος αυτό ο κλάδος με την δημιουργικότητα ανθρώπων, οι οποίοι με μεράκι πασχίζουν για ότι καλύτερο και νομίζω ότι η φετινή έκθεση είναι αυτή που δίνει και την ελπίδα ότι τα πράγματα μπορεί να πάνε πολύ καλύτερα» πρόσθεσε ο κ. Σκανδαλίδης.

    «Η 36η Διεθνής Έκθεση Γούνας εδώ στην Καστοριά, αποτελεί μια σημαντική πρωτοβουλία για έναν κλάδο που επί εκατονταετίες αποτελεί την βασική οικονομική δραστηριότητα και δίνει δουλειά σε χιλιάδες άτομα, ταυτόχρονα όμως είναι και ένας κλάδος αποκλειστικά εξαγωγικός, άρα συναλλαγματοφόρος» δήλωσε με την ολοκλήρωση της επίσκεψης ο κ. Πετσάλνικος.

    Τα συγχαρητήρια τους έδωσαν στον σύνδεσμο γουνοποιών για τη διοργάνωση τόσο ο υπουργός και ο πρόεδρος της Βουλής και ο δήμαρχος Καστοριάς.

    «Παρατήρησα ότι έχει πάρα πολύ μεγάλη προσέλευση ξένων επισκεπτών. Πιστεύω ότι θα γίνουν πολύ καλές δουλειές από τους γουνοποιούς» πρόσθεσε ο δήμαρχος Καστοριάς Μανώλης Χατζησυμεωνίδης.