Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις μέχρι 7 μποφόρ στο βόρειο Αιγαίο και πτώση της θερμοκρασίας προβλέπονται για σήμερα, Δευτέρα. Aναλυτικά:

Μακεδονία, Θράκη: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα τοπικά θα είναι έντονα. Άνεμοι: ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 06 έως 18 βαθμούς κελσίου.

Νησιά Ιονίου, ήπειρος, δυτική στερεά, δυτική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα βορειοδυτικά και γρήγορα στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα μετά το μεσημέρι κυρίως στην ήπειρο. Άνεμοι: από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 20 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλία, ανατολική στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος: νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στα βόρεια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα από το μεσημέρι κυρίως στη Θεσσαλία. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 08 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη: αρχικά αίθριος και από το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις. Άνεμοι: βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά στις Κυκλάδες 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: στα βόρεια τοπικές νεφώσεις με βροχές και πιθανώς λίγες καταιγίδες. Στα νοτια αρχικά αίθριος αλλά βαθμιαία θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις. Άνεμοι: στα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 μποφόρ. Στα νοτια βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 13 έως 23 βαθμούς κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική: λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια οπου το απόγευμα ενδέχεται να εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες. Άνεμοι: βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 11 έως 23 βαθμούς κελσίου.

Θεσσαλονίκη: νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι έντονα. Βαθμιαία βελτίωση από το απόγευμα. Άνεμοι: αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5 και τοπικά στο Θερμαϊκό 6 μποφόρ. Από το απόγευμα βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: από 10 έως 18 βαθμούς κελσίου.