Το εβδομαδιαίο ωροσκόπιο (προβλέψεις από 9/5) Κριός
Υπάρχει μία στιγμή στο δρόμο, που σαν αστραπή περνάει από το μυαλό σου η φράση: «είμαι μεγάλος πια» εννοώντας ότι η ζωή, η πορεία, τα όνειρα, οι αποτυχίες, οι επιλογές, τα λάθη, η ευχαρίστηση και οι επιθυμίες σου εξαρτώνται αποκλειστικά από σένα. Εδώ και αρκετούς μήνες το σύμπαν σε βοηθάει (δηλαδή σε πιέζει αφόρητα) να εξελίξεις ή να εγκαταλείψεις σχέσεις, δουλειά, ζωή. Είσαι  ΕΣΥ- μόνος-και οι ΑΛΛΟΙ (ενάντιοι συνήθως). Ευτυχώς που ο Δίας δημιουργεί δίχτυ ασφαλείας και  στιγμές που θυμάσαι ότι η ζωή μπορεί να είναι και υπέροχη. Πάντως περνάς μια σκληρή δοκιμασία ενηλικίωσης αν και κανείς δεν πιστεύει ότι ένας Κριός μπορεί να αντέξει την ωριμότητα. Στο μεταξύ και φίλους έχεις και όνειρα έχεις και σχέσεις που σε στηρίζουν έχεις. Μην το ξεχνάς αυτό τις στιγμές που θα τα βάζεις με το Θεό και δε θα θέλεις να δεις κανένα. Υ.Γ.  Πολλοί φιλόσοφοι, κοινωνιολόγοι και κυνικοί διατείνονται ότι ο κόσμος εξελίσσεται με μικρά μεν βήματα προς τα εμπρός αλλά  με θεαματικές βουτιές  με το κεφάλι στον πάτο δε, χάριν της απληστίας. Ναι, η οικονομική σου κατάσταση γίνεται Θέμα- τεράστιο.

Ταύρος

Μπαίνοντας η κυβερνήτης σου Αφροδίτη στον Ταύρο(16/5, και μαζί της και ο Ερμής)  στον οποίο βρίσκονται ήδη ο Ήλιος και ο Άρης, πολλοί αστρολόγοι θα σου πουν ότι η ρομαντική πλευρά σου έρχεται στην επιφάνεια, ότι ο αισθησιασμός και ο ερωτισμός σου αναδύονται κι άλλες τέτοιες σαχλαμάρες. 1. Είναι αδύνατον να ανταποκριθείς ακόμα και σε παθιασμένους και με καλή πρόθεση παρτενέρ εάν αισθάνεσαι θυμωμένος ή οι προτεραιότητές σου είναι άλλες, ή δεν είσαι σε mood . Ή εάν αισθάνεσαι ότι πάνε σε ελέγξουν,  ή απαιτούν πράγματα από σένα που δεν θέλεις να δώσεις. (Κάτι από τα προηγούμενα μπορεί να συμβαίνει αυτή τηνεποχή). 2. Οι σχέσεις (προσωπικές κι επαγγελματικές) γίνονται θέμα σκληρών διαπραγματεύσεων κι όταν αποφασίσεις κάτι δεν μετακινείσαι ούτε με βίντσι. 3.Μετά από ένα διάστημα που έτρωγες σφαλιάρες που δεν ήξερες από πού σου ερχόντουσαν, ή που ένιωθες αδυναμία να ανταποκριθείς σε γεγονότα και ανθρώπους φορτωμένος με ενοχές και ηττοπάθεια τώρα είσαι έτοιμος να διεκδικήσεις με αισιοδοξία έφηβου μια γκάμα από δυνατότητες που θα σε περάσουν στην επόμενη πίστα. Ο Μάιος στην πορεία του είναι ένας από τους μήνες σου, ο κόσμος να χαλάσει. Υ.Γ. Οι  «καλοί» άνθρωποι συνήθως πουλάνε εισιτήρια για τις παραστάσεις των άλλων. Δεν βαρέθηκες να κάνεις το ίδιο; 

Δίδυμος

Ενεργοποιημένος από σημαντικούς πλανήτες, ο ηλιακός 12ος οίκος σου που περιέχει τη σκοτεινή, αθέατη πλευρά της ζωής και λάθη, κρυφούς εχθρούς, τύψεις και επιθυμία να δοθείς σε κάτι μεγαλύτερο από σένα, σε φορτίζει με αντιφατικά αισθήματα. Τη μια στιγμή ο Δαυίδ νικάει το Γολιάθ και όλα μοιάζουν δίκαια και την άλλη ο λύκος τρώει τη Κοκκινοσκουφίτσα κι όλα καταρρέουν. Τι γίνεται όμως όταν τα γεγονότα περιέχουν ταυτόχρονα χαρά και τρόμο; Το να εξαφανιστείς κάπου χωρίς να αφήσεις διεύθυνση δεν είναι λύση, το να ξορκίσεις όμως τους εσωτερικούς σου δαίμονες είναι αναγκαίο. Και κάτι ακόμα: Προσπάθησε να θυμηθείς ότι υπάρχει μια λεπτή διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στο να απαιτείς τα δίκαια δικαιώματά σου και στο να συμπεριφέρεσαι σαν υστερική ντίβα επειδή φοβάσαι την εγκατάλειψη. Υ.Γ. Πρόσεχε τις εργασιακές σου κινήσεις αφού η εργασία επιβαρύνεται με αναποδιές, έξτρα δουλειά και ενδοαψιμαχίες. Οργάνωσε τη ζωή σου με ακρίβεια χειρούργου και δείξε ψυχραιμία όταν οι άλλοι σε θεωρούν του χεριού τους.

Καρκίνος

Είτε η καριέρα σου βρίσκεται σε ανοδική πορεία είτεσε κώμα ονειρεύεσαι  μια ζωή καλύτερη από αυτή που ζεις. Με αυξημένη πάντως την πλανητική ενέργεια στον 11ο ηλιακό σου οίκο δεν είσαι σίγουρος για τις δυνατότητές σου, ούτε για το που πηγαίνεις, ούτε καν για τα όνειρά σου και τις προσδοκίες σου για το μέλλον. Αν συνυπολογίσουμε στη σύγχυση και το γεγονός ότι είσαι ξεροκέφαλος και πολλές φορές αδιάλλακτος, τότε ακόμα και οι συμβουλές των φίλων σου μοιάζουν με κόκκινο πανί. Ίσως να αισθάνεσαι κι ότι καμία δουλειά και κανείς γύρω σου δεν σου ταιριάζουν. Κι όμως… Ο Δίας έχει αναμμένο πράσινο στην επαγγελματική (κι όχι μόνον) λεωφόρο. Να σου θυμίσω πάλι εδώ ότι όταν ο Πλούτωνας υπάρχει στο κάδρο,  το «κτήνος», ή το «οργισμένο παιδί» μέσα μας αφυπνίζεται από  το «κτήνος» και το «οργισμένο παιδί» που βρίσκεται μέσα στους άλλους- είτε οι Άλλος ονομάζεται σύζυγος, ερωτικός σύντροφος,  επαγγελματικός συνεργάτης, ή καινούργιος νέος έρωτας που έρχεται με (τρομακτική) φόρα για να πέσει πάνω σου.

Λέων

Ο τομέας της καριέρας  ενεργοποιείται  θετικά  αρκεί να έχεις κατά νου δύο πράγματα: 1) Η πίεση όταν γίνεται παραγωγική είναι αποτελεσματική και 2) Όταν ο ανταγωνισμός γίνεται αθέμιτος- από τη μεριά σου, ή τη μεριά τους- δημιουργεί απώλειες. Προς Θεού δεν έχεις τώρα την πολυτέλεια  να σκέπτεσαι ότι είσαι  ανυπεράσπιστος, ή ότι δεν έχεις κανέναν στο πλευρό σου. Γιατί και έχεις και μπορείς να αποκτήσεις χωρίς δυσκολία. Ναι μπορεί η ενοχλητική γωνία μεταξύ Κρόνου στο Ζυγό και Πλούτωνα στον Αιγόκερω να δημιουργεί μια μέγγενη στα επαγγελματικά σου θυμίζοντας σου  ότι  είσαι άλλο ένα ανθρώπινο ον  που εξαρτάται από τους  άλλους, γεμάτο φόβους, ανασφάλειες και περιορισμούς, αλλά ταυτόχρονα είσαι προικισμένος με ένα μυαλό που αν ξεπεράσεις το κόλλημά σου με τους ανθρώπους που αγαπάς μπορεί να σπάει όλους τους κανόνες και να δημιουργήσει θαύματα και να ανακαλύψει τομείς (επαγγελματικής) δράσης που ούτε ο ίδιος φανταζόσουνα ότι θα τα καταφέρεις. Χωρίς να σε αγχώσω να σου θυμίσω ότι βρίσκεσαι σε ένα κομβικό σημείο του 2011 που τα πάντα βρίσκονται σε κίνηση.

Παρθένος

Οι οδηγίες χρήσεως που χρειάζεται να εμπεδώσεις: (1) Πως να είσαι πιστός σε αυτούς που δεν το αξίζουν. (2) Πως να δείχνεις κατανόηση σε αυτούς που ενώ τους συμβουλεύεις από την ψυχή σου, αυτοί σε γράφουν. (3) Πώς να μην πνιγείς βοηθώντας αυτούς που πνίγονται και πάνω από όλα πώς να ελέγχεις τον εαυτό σου και όχι τους άλλους. Κι εδώ ας ξεκαθαρίσουμε κάτι: Έχεις κι εσύ ανάγκες. Εντάξει το πάθος δεν είναι κάτι που εξομολογούνται εύκολα ότι ονειρεύονται  οι καλόγριες και οι Παρθένοι, αλλά αφού είσαι και πεινασμένος και διψασμένος πρέπει να βρεις ένα τρόπο που θα συνδυάζει την ανάγκη να πετύχουν πάση θυσία οι σχέσεις  σου με τις σεξουαλικές, συναισθηματικές επιθυμίες σου. Υ.Γ. Άρα προτού φύγεις για ταξίδι (είναι μια μεγάλη πιθανότητα ένα ταξίδι αυτό, ή τον επόμενο μήνα), στείλεις κάρτες  κι αγοράσεις σουβενίρ  θυμήσου ότι αφενός μεν πρέπει να ελέγξεις εξονυχιστικά το περιεχόμενο του πορτοφολιού σου και δεύτερον ότι α) υπάρχουν δυσάρεστες  αισθηματικές εκκρεμότητες που πρέπει να αντιμετωπίσεις και β) έχεις μια συναισθηματική/ ή οικονομική kinder-έκπληξη.  

Ζυγός

Είναι μια εποχή που έχει περισσότερη σημασία τι συμβαίνει μέσα σου παρά τι γίνεται στον έξω κόσμο. Οι άνθρωποι που έρχεσαι σε στενή επαφή, ή που αγαπάς, ή που επηρεάζουν σοβαρά τη ζωή σου- και προσωπικά και επαγγελματικά-  περνάνε από ακτίνες x που φτάνει μέχρι το μεδούλι τους.  Σε προσωπικό επίπεδο επιθυμείς να  έρθεις όσο το δυνατόν πιο κοντά με τον άνθρωπο που είσαι μαζί και να μοιραστείτε βαθύτερα κομμάτια του εαυτού σας- επώδυνα και χαροποιά- με στόχο να έρθετε όσο γίνεται πιο κοντά. Αν όχι, τα αισθήματα θα ανεβαίνουν στην επιφάνεια σαν εκρήξεις δι΄ασήμαντον αφορμήν με αποτέλεσμα δυσάρεστες σχέσεις. Αν είσαι μόνος θα κάνεις μια συναισθηματική βουτιά μέσα σου για να δεις τι επιθυμείς τελικά από τις σχέσεις, ή τι είναι αυτό που τις εμποδίζει. Επίσης προσοχή  στα κοινά οικονομικά σου με σύντροφο, ή συνεταίρο, ή με τα πάρε δώσε σου με τράπεζες και εφορία. Επίσης με τον Άρη στον 8ο οίκο σου όλοι επιβεβαιωνόμαστε για άλλη μια φορά  ότι ποτέ δεν πρόκειταινα γίνεις ασκητής, ή να αποκηρύξεις το σεξ και σίγουρα δεν πρόκειται να περάσεις την υπόλοιπη ζωή σου κάνοντας κρύα ντους για να κατασιγάσεις  τις επιθυμίες σου. Η ερώτηση είναι απλή: Μπορείς να διασκεδάζεις και να είσαι δημιουργικός την ίδια ώρα; Μπορείς να παρατήσεις τον πρωταγωνιστικό ρόλο σε ταινίες που προορίζονται αυστηρά για ενήλικους;

Σκορπιός

Με υστερική κινητικότητα στον 7ο ηλιακό σου οίκο των διαπροσωπικών σχέσεων διάλεξε σενάριο πριν σε διαλέξει:

-Ποθείς διακαώς να φλερτάρεις οποιοδήποτε άντρα, ή οποιαδήποτε γυναίκα  έχει τα στάνταρνς για να γίνει καλός/η  σύντροφος, σύζυγος, πατέρας/μητέρα,  ή σε ακραίες περιπτώσεις  γυρνάς με το νυφικό, ή τη βέρα στην τσάντα.

-Έρχεσαι αντιμέτωπος με τις σημαντικές σχέσεις- προσωπικές και επαγγελματικές- έρχεσαι δηλαδή σε επαφή με ανθρώπους θέλουν να σου επιβληθούν ετσιθελικά, ή έχουν λυμένο το ζωνάρι τους για καυγά, ή σου στέλνουν διφορούμενα μηνύματα κι εσύ χάνεσαι στην μετάφραση.

-Οι άνθρωποι δεν μπορούν να καταλάβουν πόσο εύκολα τα πάθη σου μπορούν να γίνουν έντονα και πόσο γρήγορα η διάθεσή σου να γίνει σκοτεινή. Πόσο εύκολα ξυπνάει η ζήλεια σου, η κτητικότητα και το αίσθημα εγκατάλειψης. Παρόλα αυτά μην υπερβάλλεις.

-Από την άλλη πλευρά αν βρίσκεσαι σε μία σχέση που δεν θέλεις να πεθάνει από υπερβολική δόση ανεκτικότητας ή ανίας, οι συγκρούσεις μπορούν να αναζωπυρώσουν τη σχέση.

Καλή τύχη σ΄όποιο στόρι επιλέξεις. 

Ζυγός

Εάν με την Αφροδίτη στον 6ο ηλιακό σου οίκο μπορούσες να καθίσεις για δύο λεπτά ανάμεσα σε ανθρώπους που αγαπάς έχοντας εξασφαλισμένη την οικονομική άνεση και την κοινωνική καταξίωση ίσως, ίσως βίωνες μια νωχελική ηρεμία. Όμως δεν μπορείς αφού στον έκτο σου οίκο γίνεται πόλεμος (κυρίως εργασιακός, αλλά και η καθημερινότητα με τις σχέσεις της και τη ρουτίνα της απαιτούν ένα μεγάλο κομμάτι της ψυχραιμίας και της αντοχής σου) που δε σ΄αφήνει να αισθανθείς την αναγκαία ελαφρότητα της ύπαρξης. Μυαλό και σώμα τρέχουν, κάνουν υπερωρίες, εργάζονται για να ανταπεξέλθουν στην υστερία της δουλειάς που φαίνεται ότι ανεβάζει στροφές. Φυσικά δεν υπάρχει ούτε μπράβο, ούτε ζήτω επειδή είσαι ο τελευταίος που φεύγεις από το γραφείο. Ούτε βεβαίως και επιβράβευση. Καταναγκασμός και αναγκαστικό φιλότιμο σε υποχρεώνουν να γκαζώσεις. Μία λύση είναι να πιστέψεις ότι αυτό που κάνεις έχει νόημα και στόχο-για ξεσκόνισε το μύθο με τη χελώνα και το λαγό. ΥΓ. Προσπάθησε να διατηρήσεις τη λογική σου με τη γραφειοκρατία που θα έρθεις σε επαφή, ή τις δημόσιες υπηρεσίες και θεώρησε το διάστημα κατάλληλο για διορθωτικές κινήσεις. Α και ει δυνατόν ελάττωσε την καφεΐνη, ή οποιαδήποτε άλλη κατάχρηση.

Τοξότης

Η εαρινή σύναξις των πλανητών στον Ταύρο σε σπρώχνει  να λειτουργήσεις με ρυθμούς adsl κάνοντας σε να πιστέψεις ότι  κανένα φράγμα δεν μπορεί  να ανακόψει τη δημιουργικότητά  σου και ότι κανένας δεν μπορεί να αντισταθεί στη γοητεία σου- ή στην επιθυμία σου να αρέσεις. Μπορεί να σε κατακλύσει και πάλι η ευχαρίστηση που νιώθει ένας έφηβος/η φλερτάροντας και κατακτώντας το κορίτσι/ ή το αγόρι που ονειρεύεται. Αχ και να μη βρισκόταν ο Κρόνος κάπου κοντά. Θα μπορούσες να διασκεδάσεις και να εκφραστείς χωρίς να σκέπτεσαι ότι πίσω από κάθε σχέση υπάρχουν αυστηρές δεσμεύσεις και περιορισμοί και ότι ηδημιουργικότητα μπορεί να είναι τόσο επώδυνη όσο και το κομμένο αυτί του Βαν Γκογκ. Άρα, μη διστάσεις να πετάξεις στα σκουπίδια ένα σχέδιο που δεν προχωράει ή επιδιώξεις που δεν πραγματοποιούνται. Πρόσεχε που δίνεις την καρδιά σου-άκυρη συμβουλή, αλλά… Κι αν χρειάζεται να μιλήσεις για ένα καυτό θέμα που σε απασχολεί κάνε το με ειλικρίνεια και με αίσθηση δικαιοσύνης. Ό,τι κι αν συμβαίνει η ενέργεια στον 5ο σου οίκο μπορεί να λειτουργήσεικαι  σαν πολυβιταμίνη και υπάρχουν στιγμές που ο ουρανός θα είναι ανοιχτός στις επιθυμίες σου.

Αιγόκερως

Υπάρχει μια τριπλή πρόκληση αυτό το μήνα: 1) Η έντονη δραστηριότητα στον ηλιακό σου 4ο οίκο δε σου επιτρέπει να δραπετεύσεις από οικογενειακές και επαγγελματικές αναταράξεις. Σε μία εποχή που  είναι πολύ σημαντικό για σένα να είσαι ελεύθερος από οικογενειακά άγχη ώστε να αντιμετωπίσεις τις επαγγελματικές δυσκολίες, ή την αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού, ή για να σταθεροποιηθείς σε ένα καινούργιο επαγγελματικό περιβάλλον, ανακαλύπτεις ότι το σπίτι σου δεν είναι πηγή ηρεμίας και στήριξης. 2) Φέρνει στην επιφάνεια παράπονα και πληγωμένους εγωισμούς στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και μπαίνεις στον πειρασμό να παίξεις το θύμα, ή το θύτη. 3) Η επαγγελματική και προσωπική σου καθημερινότητα μοιάζουν με εκείνα τα παιχνίδια που ανοίγοντάς ένα παιδικό κουτί  πετάγεται ένας κλόουν με έξω τη γλώσσα. Υ.Γ. Εντάξει η Αφροδίτη επίσης στον Ταύρο υπόσχεται και στιγμές γαλήνης- τόσο λίγες, τόσο αναντικατάστατες. 

Υδροχόος

Υπάρχει μια τριπλή πρόκληση αυτό το μήνα: 1) Η έντονη δραστηριότητα στον ηλιακό σου 4ο οίκο δε σου επιτρέπει να δραπετεύσεις από οικογενειακές και επαγγελματικές αναταράξεις. Σε μία εποχή που  είναι πολύ σημαντικό για σένα να είσαι ελεύθερος από οικογενειακά άγχη ώστε να αντιμετωπίσεις τις επαγγελματικές δυσκολίες, ή την αλλαγή επαγγελματικού προσανατολισμού, ή για να σταθεροποιηθείς σε ένα καινούργιο επαγγελματικό περιβάλλον, ανακαλύπτεις ότι το σπίτι σου δεν είναι πηγή ηρεμίας και στήριξης. 2) Φέρνει στην επιφάνεια παράπονα και πληγωμένους εγωισμούς στις διαπροσωπικές σου σχέσεις και μπαίνεις στον πειρασμό να παίξεις το θύμα, ή το θύτη. 3) Η επαγγελματική και προσωπική σου καθημερινότητα μοιάζουν με εκείνα τα παιχνίδια που ανοίγοντάς ένα παιδικό κουτί  πετάγεται ένας κλόουν με έξω τη γλώσσα. Υ.Γ. Εντάξει η Αφροδίτη επίσης στον Ταύρο υπόσχεται και στιγμές γαλήνης- τόσο λίγες, τόσο αναντικατάστατες.

Ιχθύς

Με ένταση στον 3ο ηλιακό σου οίκο πρόσεξε μερικές λακκούβες: 1) Δεν έχει σημασία τι σκέπτονται οι άλλοι για σένα- οι πράξεις έχουν νόημα. 2) Μη μασάς στην επιθετικότητα του/της συντρόφου σου και κάνε ένα βήμα πίσω στα όντως δικαιολογημένα παράπονα. 3) Οι εξαιρετικές ικανότητές σου στο παιχνίδι της γοητείας δε βοηθάνε αυτή τη φορά για να κερδίσεις το παιχνίδι των σχέσεων. 4) Μην αντιμετωπίσεις τις συζητήσεις σαν bras de fer που χρειάζεται οπωσδήποτε ένα νικητή. Ας ελπίσουμε ότι τώρα που ο Δίας έμεινε μόνος στον  Κριό να κάνει απερίσπαστος κάτι αληθινά ευνοϊκό στον τομέα των οικονομικών γιατί το χρήμα σε γκαντεμιάζει όταν έχει συμπεριφορά ασανσέρ προς το υπόγειο. Υ.Γ. Προς Θεού μην απορρίπτεις προτάσεις μόνο και μόνο γιατί δεν ξέρεις επακριβώς αποτελέσματά τους. Βγες έξω  και συνάντησε αυτούς που ανάμεσά τους υπάρχουν αυτοί που ενδιαφέρονται για σένα επαγγελματικά  και αυτοί που θα σε φλερτάρουν. Σε κάθε περίπτωση: Ξεκουνήσου.


Πηγή: Γιώργος Πανόπουλος-Stardome.gr