Έντονη ήταν η αντίδραση του δημάρχου Παξών, Σπύρου Μπογδανού στην ένταξη του δήμου του στη λίστα με τους χρεωμένους ΟΤΑ της χώρας, την οποία ανακοίνωσε την περασμένη Πέμπτη το υπουργείο Εσωτερικών. Μάλιστα, ο δήμρχος εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση τύπου με την οποία ζητά την αποκατάσταση της εικόνας του Δήμου Παξών και την άμεση διόρθωση της λίστας, καθώς -όπως υπογραμμίζει- το λάθος οφείλεται στη μηχανογράφηση της ΕΕΤΑΑ:

«Τα οικονομικά στοιχεία τα οποία ανακοίνωσε το υπουργείο ανακτήθηκαν από τη βάση οικονομικών δεδομένων της ΕΕΤΑΑ στην οποία ο Δήμος Παξών αναγκάστηκε, κατόπιν επικοινωνίας με τους αρμόδιους μηχανογράφους, να καταχωρήσει τα ίδια στοιχεία τουλάχιστον τρεις φορές λόγω προβλημάτων που διαπιστώθηκαν στο λογισμικό τηςβάσης, χωρίς τελικά το πρόβλημα να διορθωθεί με αποτέλεσμα η δανειακή υποχρέωση για το 2011 ύψους 21.636,01 € να αναγραφεί ως 2.163.601 ευρώ».

Ο Δήμος Παξών, στην ανακοίνωσή του, κάνει λόγο για «προχειρότητα όλων των εμπλεκόμενων στην αντιμετώπιση ενός τόσου σοβαρού ζητήματος και την ανάρτηση λίστας υπερχρεωμένων δήμων» και διευκρινίζει ότι:

- Η μόνη δανειακή σύμβαση που έχει με τράπεζα ή άλλο φορέα είναι αυτή με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ύψους 160.000 ευρώ. H βραχυπρόθεσμη υποχρέωση για το 2011 ανέρχεται σε 21.636 ευρώ. Ο δήμος εξοφλεί κανονικά τις τοκοχρεολυτικές δόσεις μέσω των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ).

- Όφειλε στις 31/12/2010 σε προμηθευτές το ποσό των 176.372,83 ευρώ. Δεν οφείλει σε ασφαλιστικά ταμεία ή άλλο φορέα.

- Tα εισπραχθέντα τακτικά έσοδά του, χωρίς τη ΣΑΤΑ, για το 2010 ανήλθαν σε 1.490.031 ευρώ.
Πηγή: aftodioikisi