Κατηγορηματικά απέρριψε ο υφυπουργός Παιδείας,  Γιάννης Πανάρετος τις αιτιάσεις του βουλευτή του ΚΚΕ Γιάννη Γκιόκα ότι η πολιτική επιλογή της κυβέρνησης είναι η κατάργηση του δικαιώματος των φοιτητών να παίρνουν για τις σπουδές τους δωρεάν συγγράμματα.

«Φέτος δόθηκαν τρία εκατομμύρια βιβλία σε 260.000 φοιτητές συνολικού κόστους 60 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτοί οι αριθμοί δεν νομίζω ότι ενισχύουν την εντύπωση ότι υπάρχει πρόθεση της κυβέρνησης για μείωση της χρηματοδότησης στη χορήγηση δωρεάν συγγραμμάτων σε σπουδαστές και φοιτητές», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πανάρετος απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ.

Από την πλευρά του, ο κ. Γκιόκας υποστήριξε η κυβέρνηση ακολουθεί την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τη ΝΔ και ζήτησε την ακύρωση εγκυκλίου που όπως είπε με πρόσχημα την κατασπατάληση χρημάτων στην εκπαίδευση προωθεί την κατάργηση των δωρεάν συγγραμμάτων σε φοιτητές οι οποίοι όπως είπαν δεν πρέπει να πληρώσουν ούτε ένα ευρώ ενώ πρότεινε επαναλειτουργία των πανεπιστημιακών τυπογραφείων.