Αιφνιδιαστική επίσκεψη στο υπουργείο Παιδείας πραγματοποίησαν χθες οι αξιωματούχοι της τρόικας, ζητώντας να μάθουν τις ενέργειες που έχει κάνει η Ελλάδα σχετικά με την επίσπευση των διαδικασιών επαγγελματικής αναγνώρισης των πτυχίων των κολλεγίων.

Μάλιστα υπήρξε αναταραχή, καθώς μια μέρα πριν την επίσκεψη είχε φτάσει έγγραφο της Κομισιόν, στο οποίο γινόταν αναφορά για συζητήσεις που θα αφορούσαν την "αµοιβαία ακαδηµαϊκή αναγνώριση" των κολεγιακών πτυχίων.

Η Ελλάδα αρνείται και να συζητήσει ακόμη το θέµα ακαδηµαϊκής αναγνώρισης των κολεγιακών πτυχίων λόγω της συνταγµατικής απαγόρευσης για ιδιωτικά πανεπιστήµια.

Πάντως, οι αξιωματούχοι της τρόικας δεν αναφέρθηκαν στο θέμα, ζήτησαν όμως να μάθουν τι έχει κάνει η χώρα μας, σχετικά με την την ενσωµάτωση της κοινοτικής οδηγίας στο ελληνικό δίκαιο και τις διαδικασίες για την εφαρµογή της επαγγελματικής αναγνώρισης.

Ακολούθησε ενημέρωση  του υπουργείου στην τρόικα, χωρίς να υπάρξει περαιτέρω συζήτηση για το έγγραφο. Η επίσκεψη των εκπροσώπων της Κοµισιόν έγινε στα πλαίσια των οδηγιών της τρόικας για πλήρη τήρηση του Μνηµονίου από όλα τα ελληνικά υπουργεία, καθώς στο Μνηµόνιο περιλαµβάνεται και η τήρηση της ευρωπαϊκής νοµοθεσίας για τα κολέγια.