Οι γονείς και οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Καρύστου έχουν συγκεντρωθεί έξω από το Υπουργείο Υποδομών διαμαρτυρόμενοι για τις άθλιες συνθήκες του κτιρίου που στεγάζεται το σχολείο. Στην ουσία, πρόκειται για μαθητές που κάνουν μάθημα σε σούπερ μάρκετ. Οι 136 μαθητές του Δημοτικού της καρύστου στεγάζονται σε ένα νοικιασμένο κτίριο, που προοριζόταν για σούπερ μάρκετ. Η στέγαση στο κτίριο αυτό 22 χρόνια πριν ήταν μια "προσωρινή λύση", που ήρθε όμως και επιβεβαίωσε περίτρανα τον κανόνα "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού".

Η στέγαση στο κτίριο αυτό 22 χρόνια πριν ήταν μια "προσωρινή λύση", που ήρθε όμως και επιβεβαίωσε περίτρανα τον κανόνα "ουδέν μονιμότερον του προσωρινού".


Σήμερα το πρωί οι μαθητές με τους γονείς τους, ξεκίνησαν από την Κάρυστο με πλοίο, έφτασαν στη Ραφήνα και απο εκεί με πούλμαν έφτασαν στο υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, όπου αυτή την ώρα πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Ο προεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καρύστου, Δημήτρης Νόβας, αυτή την ώρα είναι κλειστή η Χαριλάου Τρικούπη, ενώ επιτρέπουν την κυκλοφορία μόνο στα αστικά λεωφορεία ώστε να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες.

Tα παιδιά έχουν αποκλείσει την είσοδο του Υπουργείου και βρίσκονται στην Αθήνα συνοδευόμενα από τον δήμαρχο Καρύστου Νίκο Μανώλη. Ο Δήμος σήμερα παραμένει κλειστός καθ' όλη την διάρκεια της ημέρας σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

Με τους μαθητές να κρατούν μαύρες σημαίες και πανό μπροστά, μαζί με τους γονείς και εκπροσώπους μιας σειράς φορέων, κάτοικοι της Καρύστου διεκδίκησαν και χτες να φτιαχτεί νέο σχολείο που θα δώσει τέλος στην απαράδεκτη κατάσταση.