Προθεσμία για να απολογηθούν κατά περίπτωση από το τέλος Μαΐου έως τις αρχές Ιουνίου, πήραν από τον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης Κώστα Αλεξίου, οι 25 κατηγορούμενοι για την υπόθεση υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης, η οποία υπολογίζεται σε 51,4 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα κατηγορητήρια που συντάχθηκαν. Μεταξύ αυτών που πέρασαν το κατώφλι του ανακριτικού γραφείου είναι ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος πήρε προθεσμία για να απολογηθεί στις 2 Ιουνίου.

Να σημειωθεί ότι οι κατηγορούμενοι, μεταξύ αυτών και πρώην αντιδήμαρχοι, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση τις πράξεις της υπεξαίρεσης από κοινού και της πλαστογραφίας, με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608 περί καταχραστών του δημοσίου, της συνέργειας στις συγκεκριμένες πράξεις σε βαθμό κακουργήματος και της παράβασης καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος.

«Δυστυχώς με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο, άνθρωποι που ανάλωσαν τη ζωή τους στην υπηρέτηση του κοινωνικού συνόλου, γίνονται έρμαια του οποιουδήποτε εκβιαστή εξαπολύσει εναντίον τους μια τελείως αναπόδεικτη κατηγορία», δήλωσε ο τέως δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Βασίλης Παπαγεωργόπουλος, αναφορικά με την υπόθεση υπεξαίρεσης.

Ο κ.Παπαγεωργόπουλος, ο οποίος το πρωί κλήθηκε να απολογηθεί στον 3ο ειδικό ανακριτή Θεσσαλονίκης, Κώστα Αλεξίου, για την υπόθεση της υπεξαίρεσης και πήρε προθεσμία για τις 2 Ιουνίου, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη συνέχεια ζήτησε από την ελληνική δικαιοσύνη να επιταχύνει τις διαδικασίες.

«Πολύ καλά πράττει η δικαιοσύνη, αφού παρουσιάστηκε το φαινόμενο ένας επίορκος υπάλληλος του δήμου Θεσσαλονίκης να θεωρεί ότι για να ελαφρύνει τη θέση του -σύμφωνα και με πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο- μπορεί να κατηγορεί συλλήβδην την επί 12ετία διοίκηση του δήμου και να καλούνται με αυτόν τον τρόπο ενώπιον του ανακριτή, επίλεκτα στελέχη της κοινωνίας της πόλης», είπε ο κ. Παπαγεωργόπουλος.

Επιπλέον, συμπλήρωσε πως «ήρθε η ώρα, το ελληνικό κοινοβούλιο να προβληματισθεί και να υπάρξει κάποια νομοθετική πρόβλεψη για το μέλλον».