Το μέλλον της ΔΕΗ Μεγαλόπολης είναι ένα θέμα με ευρύτερη πολιτική βάση, επεσήμανε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης και τόνισε ότι είναι ανάγκη να συνειδητοποιήσουν όλοι την κατάχρηση του όρου ‘’δημόσιος χαρακτήρας’’.

    ‘’Οι σημερινές συνθήκες κρίσης επιβάλλουν το στόχο της διάσωσης, ακόμα και αν στην πορεία υπάρξουν απώλειες’’ σημείωσε ο Πέτρος Τατούλης κατά την χθεσινοβραδινή συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις για απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

    Πρόσθεσε ότι λόγω της μη ανταγωνιστικότητάς της, η ΔΕΗ έχει χάσει το στρατηγικό της χαρακτήρα και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της. ‘’Για την κατάσταση αυτή υπεύθυνοι είναι οι πολιτικοί, οι συνδικαλιστές και εν τέλει όλη η ελληνική κοινωνία, η οποία υπέκυψε στο λαϊκισμό’’ προσέθεσε ο Περιφερειάρχης για να καταλήξει, ‘’το μέλημα του συνδικαλισμού πρέπει να είναι η απρόσκοπτη εργασία μέσα σε πραγματικές συνθήκες’’.

    Ο κ. Τατούλης κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει γρήγορα σε μεταρρυθμίσεις ενάντια στην κρίση, γιατί όσο καθυστερεί η κατάσταση επιδεινώνεται. Η λογική πλέον ότι η ΔΕΗ αποτελεί δημόσιο αγαθό είναι λάθος, εφόσον αν αλλάξει το μάνατζμεντ παύει ο όρος "δημόσιο".
TAGS