Ανοιχτό για πρώτη φορά το ενδεχόμενο ομοφυλόφιλα ζευγάρια και μονογονεϊκές οικογένειες να υιοθετούν παιδιά στο μέλλον και στην Ελλάδα άφησε ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης τύπου σήμερα, Τρίτη, με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χάρη Καστανίδη.
Το ενδεχόμενο μελετά επιτροπή που έχει ήδη συσταθεί από του υπουργείο Υγείας  και πρόκειται να καταθέσει σύντομα τις προτάσεις της ώστε να επιταχυνθούν στο μέλλον συνολικά οι διαδικασίες που απαιτούνται για τις υιοθεσίες παιδιών από ζευγάρια.

Να σημειωθεί ότι η ήδη υφιστάμενη επιτροπή  για τα θέματα υιοθεσίας επί υπουργίας του κ. Ν. Δένδια στο υπουργείο Δικαιοσύνης πρόκειται να ενισχυθεί με νέα μέλη.

Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, με την αναθεώρηση του πλαισίου των υιοθεσιών, καταβάλλεται προσπάθεια να «χτυπηθεί» και το εμπόριο βρεφών και τα ζευγάρια που θέλουν να υιοθετήσουν παιδιά και δεν μπορούν να το κάνουν στη χώρα μας, αν σταματήσουν να καταφεύγουν σε τρίτες χώρες και παράνομες ενέργειες.

Το θέμα είναι νομοθετικά λυμένο είπε ο κ. Λοβέρδος και πρόσθεσε ότι απλά υπάρχουν κάποιες αγκυλώσεις στην αρμόδια επιτροπή. Κατέληξε όμως, λέγοντας, ότι δεν έχουν μπει προϋποθέσεις και όρια στις προτάσεις που θα κατατεθούν.

Όπως είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης κ. Καστανίδης, εξετάζεται και το ενδεχόμενο να δίνεται η δυνατότητα σε οικογένειες να αναλαμβάνουν για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εγκαταλελειμμένα ή κακοποιημένα παιδιά ή παιδιά που βρίσκονται στο όριο παραβατικής συμπεριφοράς για να μην κλείνονται σε ιδρύματα.


Πηγή: tovima