Επίσκεψη στην Περιφερειακή ενότητα Κορινθίας πραγματοποίησε σήμερα ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Πέτρος Τατούλης, ο οποίος στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη, Γιώργου Δέδε, είχε συνεργασία με τον δήμαρχο Κορίνθου, Αλέξανδρο Πνευματικό, για θέματα κοινού ενδιαφέροντος.
Μετά την συνάντηση με τον δήμαρχο Κορίνθου ανακοίνωσαν κοινή συνεργασία που θα αφορά την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου και του λιμένα Κορίνθου.

Ο κ. Πνευματικός δήλωσε την αμέριστη στήριξη του στο σχέδιο δράσης της Περιφέρειας για την διαχείριση των στερεών αποβλήτων, που θα δώσει λύση στο πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου ανέφερε ότι θα συναντώνται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και θα προωθήσουν κοινές δράσεις για την επίτευξη αναπτυξιακού έργου που έχει ανάγκη η Κόρινθος και η Κορινθία, γιατί όπως υπογράμμισε ''η Κόρινθος αποτελεί πύλη της Πελοποννήσου'', ενώ πρόσθεσε ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα σε συνεργασία με το δήμαρχο Κορίνθου θα ανακοινώσουν θετικές εξελίξεις για την αξιοποίηση του Ισθμού.

Ο κ. Τατούλης ρωτήθηκε αν αυτά που είπε χθες βράδυ στο περιφερειακό συμβούλιο σχετικά με τις προσπάθειες παρέμβασης υπουργών στην εσωτερική λειτουργία της Περιφέρειας, αφορούσαν τον Κορίνθιο αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Πάνο Μπεγλίτη και διευκρίνισε ότι δεν αναφερόταν στον κ. Μπεγλίτη, αλλά γενικότερα σε υπουργούς που προσπαθούν να παρέμβουν στο έργο της Περιφέρειας.