Δεν είναι το διπλό κάταγμα του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερώνυμου που τον οδήγησε στο χειρουργείο του ΚΑΤ, αυτό που ανησυχεί την Κυβέρνηση. Είναι η εύθραυστη υγεία του, παρά το γεγονός ότι δεν βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία- έχει γεννηθεί το 1938. Ως τώρα, ο Αρχιεπίσκοπος έχει ξεπεράσει όλα τα προβλήματα υγείας.
Ωστόσο, στο Μαξίμου ανησυχούν- κυρίως γιατί το τελευταίο που θα επιθυμούσαν σε αυτή την χρονική περίοδο είναι να βρεθούν σε σύγκρουση με την εκκλησία. Για τον λόγο αυτό και η σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ συνεργατών του Πρωθυπουργού.

Ο αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος φαίνεται ότι έχει βρει τρόπο συνεννόησης με την Κυβέρνηση στα καυτά θέματα των σχέσεων εκκλησίας- κράτους, όπως πχ. η φορολόγηση της περιουσίας. Μπορεί να εξέφρασε δυσαρέσκεια, αλλά δεν ακολούθησε τις συμβουλές όσων αρχιερέων ήθελαν τον προκαθήμενο της εκκλησίας να διαφωνήσει στεντορεία τη φωνή. Τα ζητήματα όμως δεν έχουν κλείσει και στην κυβέρνηση φοβούνται ότι οποιαδήποτε αδυναμία άσκησης των ποιμαντορικών καθηκόντων του, ενδεχομένως θα προκαλέσει προβλήματα και αρρυθμίες στον διάλογο που είναι απαραίτητο να συνεχιστεί.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε ευπρόσδεκτες  που υπέβαλε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κατά την πρόσφατη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ.  Ιερώνυμος πρότεινε την αξιοποίηση εθνικών κληροδοτημάτων, την ευθύνη των οποίων έχει ο ίδιος, καθώς επίσης και την ανάπτυξη περαιτέρω «προνοιακού» έργου από την Εκκλησία.