Ηρεμία επικρατεί αυτή τη στιγμή στο κέντρο της Αθήνας, τόσο στο σημείο που έγινε η δολοφονία το άτυχου 44χρονου άνδρα σήμερα το πρωί, στην διασταύρωση των οδών 3ης Σεπτεμβρίου και Ηπείρου, όσο και στην Πλατεία Βικτωρίας, όπου πριν λίγη ώρα σημειώθηκαν, σύμφωνα με μαρτυρίες, μικρής έκτασης επεισόδια μεταξύ αναρχικών και ομάδων ακροδεξιών. Στο σημείο της δολοφονίας αυτή τη στιγμή εξακολουθούν να βρίσκονται συγκεντρωμένοι κάτοικοι της γύρω περιοχής, στην πλειοψηφία τους, χωρίς να συμβαίνει το παραμικρό. Όπως ανέφεραν οι ίδιοι, παραμένουν στο δρόμο, και θα παραμείνουν εκεί για όσο χρειαστεί, για να διασφαλίσουν ότι κανένας δεν θα πειράξει τα λουλούδια που είναι αφημένα στο σημείο της δολοφονίας του αδικοχαμένου άντρα.

Εικοσιτέσσερα άτομα προσήχθησαν, συνολικά, από τις αστυνομικές δυνάμεις κατά τη διάρκεια επεισοδίων, ενώ οι δύο από τους προσαχθέντες συνελήφθησαν και θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα. Οι υπόλοιποι αφέθησαν ελεύθεροι.

Από τους δύο συλληφθέντες ο ένας κατηγορείται για παράβαση του νόμου περί όπλων, γιατί επάνω του βρέθηκε ένα πτυσσόμενο γκλοπ, και ο δεύτερος για φθορά σε κατάστημα και συγκεκριμένα για τη θραύση τζαμαρίας στην οδό Χέυδεν.

Νωρίτερα,  μέλη των ακροδεξιών οργανώσεων βρέθηκαν στο χώρο της δολοφονίας και επιτέθηκαν σε οποιονδήποτε μετανάστη περνούσε από το σημείο. Σε μια συγκεκριμένη περίπτωση, ακολούθησαν έναν αλλοδαπό μέχρι την είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε και αφού τον χτύπησαν με λοστούς, έσπασαν την τζαμαρία της πολυκατοικίας

Ο ίδιος τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ οι υπόλοιποι αλλοδαποί που βρίσκονταν στο χώρο κατάφεραν να διαφύγουν.

Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στην περιοχή κατάφεραν με την επέμβαση τους να αποτρέψουν τα χειρότερα.

Νωρίτερα,  συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν από τις πέντε το απόγευμα, περίπου 200 άτομα στο σημείο που δολοφονήθηκε το πρωί ο 44χρονος.

Λόγω της συγκέντρωσης είναι κλειστή η οδός 3ης Σεπτεμβρίου, από την Μάρνης και πάνω και η Ηπείρου από την Αριστοτέλους.