Νέα επίθεση κατά της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και του υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Γιάννη Διαμαντίδη, με αφορμή την υπογραφή των συμβάσεων εργασίας των πληρωμάτων των πλοίων για το 2010 και το 2011, εξαπολύει η Ένωση Επιχειρήσεων Ναυτιλίας σε ανακοίνωσή της.

    Η ΕΕΝ, η οποία χθες χαρακτήρισε τις συμβάσεις «ανενεργά έγγραφα», μίλησε για καταστρατήγηση του νόμου από την ΠΝΟ και ότι έχει υποκαταστήσει τα υπουργεία Θαλασσίων Υποθέσεων και Προστασίας του Πολίτη.

    «Είναι πρόδηλο ότι η ΠΝΟ έχει υποκαταστήσει το ΥΘΥΝΑΛ και το ΥΠΡΟΠΟ και εφαρμόζει την πολιτική της καταστρατηγώντας κάθε έννοια νόμου, αφού με αδιαφανείς διαδικασίες καθορίζει συνθέσεις πληρώματος πλοίων υπό ευρωπαϊκή σημαία σε πλόες εξωτερικού, επιβάλλοντας κατά το δοκούν της τη ναυτολόγηση σε κάποια πλοία, ''τόσους'' Έλληνες σε άλλο πλοίο ''λιγότερους'' και σε άλλο ''περισσότερους''», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Τέλος, επισημαίνει στον υπουργό Θαλασσίων Υποθέσεων, Γ. Διαμαντίδη, να «προβληματιστεί γιατί θα κατηγορηθεί ως συνένοχος στα παιχνίδια που παίζονται εις βάρος της ελληνικής πλοιοκτησίας και του εφοπλισμού υπέρ ψηφοθηρικών κοντόφθλαμών μέτρων».