Γενική απεργία πραγματοποιείται σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα σήμερα με τους εργαζόμενους να αντιδρούν έντονα στις πολιτικές που περιλαμβάνει το Μνημόνιο εν αναμονή των νέων μέτρων.
Απεργία έχουν κηρύξει ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ στην οποία συμμετέχουν εργαζόμενοι από το Δημόσιο, τις ΔΕΚΟ, την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη Δικαιοσύνη, την Εκπαίδευση καθώς και τραπεζικοί υπάλληλοι,δημοσιογράφοι, γιατροί, το προσωπικό του ΕΣΥ, γιατροί του ΙΚΑ και αυτοπασχολούμενοι (μηχανική, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι).

Στο επίκεντρο του αγώνα των συνδικάτων βρίσκονται οι ιδιωτικοποιήσεις, το 40ωρο στο δημόσιο, τα εργασιακά καθώς και οι νέες αλλαγές σε ασφαλιστικό και συντάξεις.

Στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως πραγματοποιείται η κεντρική συγκέντρωση της ΓΣΕΕΑΔΕΔΥ, ενώ ξεχωριστό συλλαλητήριο για την ίδια ώρα έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ.

Στις 10.30 έξω από το υπουργείο Υγείας γιατροί πραγματοποιούν συλλαλητήριο και θα συνεχίσουν με πορεία προς τη Βουλή.

Μετ' εμποδίων οι μεταφορές

Προβλήματα στις μετακινήσεις θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό καθώς στις απεργίες συμμετέχουν οι εργαζόμενοι στις αστικές συγκοινωνίες και τον ΟΣΕ, οι ναυτεργάτες αλλά και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Αναλυτικά για την Αττική:

ΕΘΕΛ (Μπλε λεωφορεία): θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.
ΗΣΑΠ (Ηλεκτρικός): θα κινηθούν από τις 10 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα
Μετρό: θα κινηθεί από τις 8 το πρωί έως τη λήξη της βάρδιας

Στη Θεσσαλονίκη, δεν θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία του ΟΑΣΘ, λόγω της συμμετοχής των εργαζομένων του οργανισμού στην απεργία.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη τα τρένα του ΟΣΕ και οι συρμοί του Προαστιακού Σιδηροδρόμου.

Αλλαγές στις πτήσεις

Σοβαρές αλλαγές στο πτητικό τους πρόγραμμα, με ματαιώσεις δεκάδων πτήσεων, ανακοίνωσαν για την προσεχή Τετάρτη, οι δύο μεγάλες ελληνικές αεροπορικές εταιρίες, λόγω της στάσης εργασίας 12:00 με 16:00 που θα πραγματοποιήσουν οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι επιβάτες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα εξυπηρέτησης πελατών των εταιρειών με τις οποίες θα ταξιδέψουν.

Δεμένα τα πλοία

Ακόμη, δεμένα θα μείνουν τα πλοία στον Πειραιά λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν τροποποιήσει τα δρομολόγια τους. Οι επιβάτες καλούνται να επικοινωνούν με τα πρακτορεία και τις εταιρείες πριν ταξιδέψουν.

Αλλαγές στα δρομολόγια των τρένων

Λόγω της 24ωρης απεργίας στην οποία θα προχωρήσουν οι εργαζόμενοι στα τρένα του ΟΣΕ και στον Προαστιακό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανακοίνωσε ότι τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών τροποποιούνται ως εξής:


Αναστέλλονται τα δρομολόγια όλων των επιβατικών και εμπορευματικών αμαξοστοιχιών του δικτύου, καθώς και τα λεωφορεία μεταξύ Κιάτου – Πάτρας – Κιάτου και Αθήνας – Πάτρας – Αθήνας.

Μεταξύ Αθήνας – Θεσσαλονίκης – Αθήνας τα δρομολόγια των αμαξοστοιχιών 604 και 605 θα αναχωρήσουν μετά τη λήξη της απεργίας, χωρίς να παρέχεται η υπηρεσία συνοδευόμενων αυτοκινήτων.

Πηγή: ΑΠΕ/naftemporiki