Οδός Ηπείρου, οδός απόντα υπευθύνου. Οδός που από χτες έχει μετατραπεί σε μνημείο του πεσόντα πολίτη Μανόλη Καντάρη. Μια γειτονιά που μαστίζεται από την πορνεία, τα ναρκωτικά, τις ληστείες, τις δολοφονίες και ένα προσωπικό δράμα μιας οικογένειας που ήθελε να μετακομίσει και δεν πρόλαβε. Ο Μανόλης αγαπούσε το κέντρο της Αθήνας. Αμετανόητος κάτοικος του κέντρου, έβλεπε τους γείτονές του να φεύγουν για τα προάστια κακήν κακώς αφού η καθημερινότητά τους γινόταν βασανιστήριο. Ο ίδιος επέμενε για πολλά χρόνια στην άποψή του ότι ο δήμος της Αθήνας έχει άλλη ομορφιά και ενώ διέθετε την οικονομική άνεση να μετακομίσει σε κάποιο προάστιο της Αττικής, δεν το έκανε, δεν το ήθελε.

Η σύζυγός του ωστόσο, Σιμόνα Βιρτζίλι είτε ενστικτωδώς είτε λόγω συγκυριών- περίμενε το δεύτερο τους παιδί και έβλεπε το έγκλημα να οργιάζει στην περιοχή, πίεζε τον Μανόλη να φύγουν από την Ηπείρου. Λίγες εβδομάδες μόνο πριν την δολοφονία του άτυχου Μανόλη είχαν αποφασίσει τελικά να φύγουν...να ελευθερωθούν από το κέντρο(έτσι έλεγαν) και να πουλήσουν το διαμέρισμα. Δυσκολεύτηκαν, δεν έβρισκαν αγοραστή, δεν «έπιανε» και πολλά λεφτά πια.

Τελικά δεν πρόλαβαν να...ελευθερωθούν, «εγκλωβίστηκαν» σε ένα στυγερό έγκλημα που διαπράχθηκε την πιο λάθος στιγμή (αν υπάρχει και σωστή) για το τίποτα, για μια κάμερα. Μια κάμερα με την οποία ο Μανόλης Καντάρης θα βιντεοσκοπούσε τη σύζυγο του κατά τη διάρκεια της γέννηση της κόρης τους. Μια γέννηση που θα υπογραμμίζει άθελά της την πιο δυσβάσταχτη απώλεια.

Ο 44χρονος καταγόταν από την Κύθνο και εργαζόταν σε φαρμακευτική εταιρεία, με μια λαμπρή καριέρα μπροστά του και προσωπικές προοπτικές άριστες. Το διαμέρισμα είναι της γυναίκας του, η οποία είναι πνευμονολόγος στο «Ερρίκος Ντυνάν» και θεωρείται εξαιρετική στη δουλειά της. Είναι κόρη Ιταλού γιατρού και της Τριανταφυλλιάς Νικολοπούλου, ιδιοκτήτριας φαρμακείου στον Πύργο Ηλείας.

Αύριο στις 4.30 στο σημείο της δολοφονίας θα διοργανωθεί συγκέντρωση πολιτών από όλη την Αττική εις μνήμη του 44χρονου Μανόλη Καντάρη.