Την πρόθεση του υπουργείου Παιδείας να καταργηθεί κάθε νομοθετική πράξη που οδηγεί σε διαγραφή φοιτητών εξέφρασε ο Δημήτρης Χασάπης.

Πιο συγκεκριμένα, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων είχε σήμερα συνάντηση με αντιπροσωπεία επί πτυχίω φοιτητών της Νομικής και της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, η οποία αφορούσε στις επικείμενες διαγραφές φοιτητών από τα μητρώα των σχολών τους την 30/4/2015.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Χασάπης δεσμεύτηκε ότι το ζήτημα θα ρυθμιστεί αναδρομικά με πολυνομοσχέδιο που θα κατατεθεί άμεσα στη Βουλή.

Παράλληλα, στη συνάντηση κατέστη σαφές πως η πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι να βρίσκεται σε διαρκή διάλογο και συνεχή επαφή με τους φοιτητές για κάθε πρόβλημα της πανεπιστημιακής κοινότητας.

Συνολικά, με βάση τον νόμο 4009/2011 υπάρχουν σήμερα 178.458 φοιτητές σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ, οι οποίοι χαρακτηρίζονται «αιώνιοι», καθώς έχουν υπερβεί τη δωδεκαετία σπουδών. Εξ αυτών, το υπουργείο Παιδείας εντόπισε 152.819 «αιωνίους» που δεν έχουν δώσει σημεία ζωής την τελευταία διετία, ενώ άλλοι 25.639 είχαν εγγραφεί την τελευταία διετία και είχαν δύο ακόμη ευκαιρίες (στις εξεταστικές Σεπτεμβρίου και Φεβρουαρίου 2015) να εξετασθούν με επιτυχία στα μαθήματα που «χρωστούν» και να πάρουν πτυχίο.

Υπενθυμίζεται ότι εντός των επόμενων ημερών, θα γίνουν και επίσημες ανακοινώσεις σχετικά με το ζήτημα του αριθμού των εισακτέων στα πανεπιστήμια, καθώς και για το ζήτημα των μετεγγραφών.

Όπως είχε γράψει το newpost.gr, το υπουργείο Παιδείας εξετάζει το «κούρεμα» έως και 10% του αριθμού των εισακτέων στα κεντρικά πανεπιστήμια, καθώς και το πλαφόν στις μετεγγραφές, ώστε να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που έχουν προκύψει.