Σε ισόβια καταδικάστηκαν δύο αδέλφια αρμένικης καταγωγής που κρίθηκαν ένοχοι από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Θεσσαλονίκης, για τη δολοφονία 40χρονου ιδιοκτήτη κέντρου διασκέδασης, πριν από οκτώ χρόνια, στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα, καταδικάστηκαν για ανθρωποκτονία με πρόθεση από κοινού,  ενώ σημειώνεται ότι δεν εμφανίστηκαν στο δικαστήριο. Ο ένας θεωρείται φυγόδικος κι ο άλλος, που είναι φυλακισμένος, δικάστηκε ωσεί παρών.

Πώς έπεσε φως στην υπόθεση

Για αρκετό καιρό το τοπίο γύρω από τη μαφιόζικη εκτέλεση ήταν θολό. Πρόσφατα, όμως, ομάδα αστυνομικών της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, που ερευνά ανεξιχνίαστες υποθέσεις, επανεξετάζοντας από νέα βάση την υπόθεση, έφτασε τελικά στα ίχνη των δραστών, απαγγέλοντας κατηγορίες σε βάρος των δύο αδελφών.

«Κλειδί» για την εξιχνίαση της υπόθεσης αποτέλεσε ένας στρατιωτικός σάκος που βρέθηκε στο σημείο του εγκλήματος. Δείγμα γενετικού υλικού που συλλέχθηκε από τον σάκο συγκρίθηκε και ταυτοποιήθηκε με δείγμα 38χρονου, σήμερα, έγκλειστου στις φυλακές. Επρόκειτο για τον έναν από τους δύο αδελφούς που είχε συλληφθεί για εκβίαση και στην πορεία ταυτοποιήθηκε ως δράστης μίας ακόμη δολοφονίας στη Νικόπολη Θεσσαλονίκης, έγκλημα για το οποίο και καταδικάστηκε σε ισόβια κάθειρξη και επιπλέον κάθειρξη 16 ετών.

Η δολοφονία του Ωραιοκάστρου, η οποία αποδόθηκε σε διαφορές για τη διανομή της «πίτας» της νυχτερινής διασκέδασης, έγινε τον Ιανουάριο του 2007.

Ο 40χρονος Αρμένιος επιχειρηματίας έπεσε νεκρός, καθώς γαζώθηκε από σφαίρες Καλάσνικοφ, κι ενώ επέβαινε σε αυτοκίνητο, με το οποίο επιχείρησε να βάλει μπρος για να φύγει.