Σε 868 ανέρχονται οι αστυνομικοί που αποδεσμεύτηκαν από υπηρεσίες φύλαξης «ευπαθών» στόχων και προσώπων. Αυτό ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, απαντώντας σε δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο και σχετικές ανακοινώσεις συνδικαλιστών της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα, χθεσινή ανακοίνωση που εξέδωσε το αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, αναφέρει ότι «από τις υπηρεσίες φρούρησης στόχων και προσωπική συνοδευτική φρουρά, αποδεσμεύονται 868 αστυνομικοί. Οι 515 από αυτούς έχουν ήδη επιστρέψει στις υπηρεσίες προέλευσής τους και σύντομα αναμένεται να επιστρέψουν και οι υπόλοιποι, μετά την ολοκλήρωση των προβλεπόμενων διαδικασιών».

Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμα ότι αποδεσμεύτηκαν 114 υπηρεσιακά αυτοκίνητα και 56 μοτοσικλέτες που είχαν διατεθεί για τον ίδιο σκοπό, δηλαδή τη φύλαξη και προστασία «ευαίσθητων» στόχων.

Επιπλέον, διευκρινίστηκε ότι το «αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιηθεί ανακατανομή προσωπικού, με βάση τις ανάγκες των μάχιμων υπηρεσιών. Στόχος να ενισχυθεί η αστυνόμευση και η ασφάλεια των πολιτών».