Την δύσκολη αλλά γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανα της 17χρονης κόρης τους που έχασε τη ζωή της στη Ρώμη, όταν έπεσε από το μπαλκόνι ξενοδοχείου κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής, έλαβαν οι γονείς της μαθήτριας, η οποία κατέληξε το βράδυ. 

Έπειτα από αλλεπάλληλα συμβούλια, οι γιατροί βεβαίωσαν ότι η κοπέλα ήταν εγκεφαλικά νεκρή και οι γονείς της έδωσαν την αναγκαία συγκατάθεση για τη δωρεά οργάνων.

Τις συνθήκες, υπό τις οποίες η 17χρονη μαθήτρια του 2ου Λυκείου έπεσε, στις 4 Μαρτίου, από τον δεύτερο όροφο ξενοδοχείου στη Ρώμη, στη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής του σχολείου και χθες τη νύχτα κατέληξε από τα τραύματά της, διερευνά η 

Προκαταρκτική έρευνα διεξάγει Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έπεσε από τον μπαλκόνι του ξενοδοχείου στη Ρώμη, η 17χρονη Αναστασία Δ., κατά τη διάρκεια της πενθήμερης εκδρομής.

Ο προϊστάμενος Εκπαιδευτικών Θεμάτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας, Χρήστος Σκούπρας δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ότι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει κάτι ανακοινώσιμο από την προκαταρκτική έρευνα, που είναι σε εξέλιξη, καθώς υπάρχει δέσμευση για απόρρητο της διαδικασίας, μέχρι την ολοκλήρωσή της.

Γνωστοποίησε, επίσης,  κατόπιν ενεργειών της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και σχετικού αιτήματος από τη Διεύθυνση του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας, τρεις ψυχολόγοι βρίσκονται σε καθημερινή βάση στο σχολείο, προκειμένου να υποστηρίξουν ψυχολογικά τους συμμαθητές της 17χρονης, οι οποίοι έχουν υποστεί σοκ από το τραγικό συμβάν. Ήδη, σύμφωνα με τον κ. Σκούπρα, υπήρξαν μαθητές οι οποίοι αναζήτησαν βοήθεια.

Υπενθυμίζεται ότι τα παιδιά του 2ου ΓΕΛ Αλεξάνδρειας είχαν πάει εκδρομή με το σχολείο τους στην Ιταλία και η 17χρονη έπεσε από το μπαλκόνι έπειτα από γεύμα που είχαν πάρει στο ξενοδοχείο.

Τα αίτια της πτώσης της παραμένουν αδιευκρίνιστα, ενώ την έρευνα έχουν αναλάβει οι ιταλικές αρχές. 

Οι συμμαθητές της πάντως επιμένουν ότι δεν είχε καταναλώσει αλκοόλ, ενώ η κοπέλα φέρεται να παραπονιόταν ότι είχε πονοκέφαλο.

«Τα παιδιά αλλά και εμείς προσπαθούμε να διαχειριστούμε με ψυχραιμία το τραγικό γεγονός. Για προληπτικούς λόγους ζητήσαμε από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ημαθίας και μας εξασφαλίστηκε ήδη ψυχολογική υποστήριξη σε όσους ενδεχομένως τη χρειαστούν», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής του σχολείου Νίκος Κατσιανίδης.

Από την πλευρά του, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων εξέφρασε τη βαθύτατη οδύνη για τον άδικο χαμό της μαθήτριας. 

«Η ηγεσία μεταφέρει στην οικογένεια  τα θερμά  της συλλυπητήρια και βεβαιώνει για την αμέριστη συμπαράσταση της», αναφέρεται στη ανακοίνωση του υπουργείου.