Ο «Χάτσικο» το σκυλί από την Ιαπωνία, που έγινε διάσημο για την αφοσίωση στον κύριό του είχε συγκλονίσει, αφού είχε γίνει και πρωταγωνιστής ταινίας στο Χόλιγουντ. Όμως φαίνεται ότι Χάτσικο υπάρχει και στην Ελλάδα.

Ένα μικρό μαύρο αρσενικό, με κόκκινο λουράκι, κάθεται από την περασμένη Κυριακή, στο κέντρο της Κομοτηνής, δίπλα στο αυτοκίνητο του αφεντικού του, ο οποίος μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο, περιμένοντάς τον να γυρίσει.

Η συμπεριφορά του έχει κινητοποιήσει κατοίκους της Κομοτηνής και φιλόζωους που σπεύδουν να το ταΐσουν και να το φροντίσουν, αναζητώντας, παράλληλα, τον ιδιοκτήτη του, τα ίχνη του οποίου έχουν χαθεί.

Όπως λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Παναγιώτης Γκουδουσίδης από τη «Φιλοζωική Κομοτηνής», την περασμένη Κυριακή, επί της οδού Ορφέως στην Κομοτηνή, μεταξύ της πιάτσας των ταξί και της Πυροσβεστικής, σταμάτησε ένα αυτοκίνητο και βγήκε ένας ηλικιωμένος άντρας, ο οποίος αισθάνθηκε αδιαθεσία και μεταφέρθηκε με ταξί στο νοσοκομείο Κομοτηνής «Σισμανόγλειο». Το αυτοκίνητο, όμως, ακολουθούσε και ένα σκυλί που έκτοτε παραμένει δίπλα του, περιμένοντας το αφεντικό του.

Ο ίδιος λέει ότι «αν και είναι φοβικό, δεν έχει κουνηθεί εδώ και 5 μέρες από τη θέση του», απευθύνοντας έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για το περιστατικό να επικοινωνήσει με τη Φιλοζωική.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον σκύλο δείχνουν και οι οδηγοί ταξί του Σωματείου Πήγασος Κομοτηνής, οι οποίοι είδαν από κοντά το περιστατικό να εκτυλίσσεται ακριβώς πάνω στην πιάτσα τους.

(Φωτογραφία από τη Φιλοζωική Κομοτηνής)

Η Φιλοζωική Κομοτηνής παρακαλεί, όποιος γνωρίζει κάτι, να επικοινωνήσει με το τηλέφωνο 6948587887, ενώ σύμφωνα με τον κ. Ναλμπάντη, διοικητή του νοσοκομείου που φέρεται να έχει μεταφερθεί ο ηλικιωμένος άντρας, γίνονται όλες οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να εξακριβωθεί, αν νοσηλεύτηκε. 

Η Φιλοζωική έχει βρει τα στοιχεία του κατόχου του αυτοκινήτου από την Τροχαία, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί.