Από το πρωί «χτενίζουν» τη λίστα Λανγκάρντ και άλλα αρχεία με πιθανούς φοροφυγάδες, το βράδυ... μοιράζονται μία τυρόπιτα.

Και όχι μόνο αυτό, τους αφήνουν και ανυπεράσπιστους, να αντιμετωπίζουν στρατιές δικηγόρων οι οποίοι τους μηνύουν προσωπικά για να αποτρέψουν τον φορολογικό έλεγχο των πελατών τους.

Αυτό καταγγέλλουν οι υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών που προσελήφθησαν μέσω ΑΣΕΠ τον Αύγουστο του 2013. 

Είναι όλοι δικηγόροι και οικονομολόγοι, προσπαθούν να καταπολεμήσουν τη μεγάλη φοροδιαφυγή, «κυνηγούν» τα εκατομμύρια που θα γεμίσουν τα ταμεία του Κράτους, αμείβονται, όμως, με 720 ευρώ.

Κι όπως αναφέρουν, σε ανακοίνωση διαμαρτυρίας που εξέδωσαν, οι στρατιές νομικών συμβούλων των ιδιωτών τους απειλούν με μηνύσεις και ο νέος υπουργός Οικονομικών, «αντί να μεριμνήσει για την ενίσχυση του έργου των υπαρχόντων υπαλλήλων του Υπουργείου, με κάθε μέσο και τρόπο, εξαγγέλλει τη στελέχωση «σώματος» από φοιτητές, νοικοκυρές και τουρίστες σε περιοχές που ανθεί η φοροδιαφυγή, οι οποίοι θα πληρώνονται με την ώρα και έχουν συμβάσεις δύο μηνών».

Η ανακοίνωσή τους καταλήγει:

Ακούμε τις εξαγγελίες για ακόμα ένα νομοσχέδιο καταπολέμησης της φοροδιαφυγής, το οποίο θα μας βρει απέναντι σε επιχειρήσεις με τζίρους εκατοντάδων εκατομμυρίων, με τα νομικά τους τμήματα έτοιμα να μας κολλήσουν σε μια κόλλα χαρτί και απέναντι σε φορολογούμενους μεγάλου πλούτου, που χρησιμοποιούν κάθε νομικό τερτίπι για να κρύψουν τα εισοδήματα τους και την περιουσία τους, και όλα αυτά με το πλέον δυναμικό κομμάτι των εργαζομένων του Υπουργείου να πληρώνεται με 720 ευρώ, χωρίς νομική κάλυψη έναντι των ελεγχόμενων που, συχνά, μας μηνύουν, επειδή κάνουμε την δουλειά μας, χωρίς πληρωμή των υπερωριών, όταν περνάμε τα απογεύματα μας στο γραφείο, λόγω υποθέσεων που κινδυνεύουν να παραγραφούν και, τελειώνοντας την βάρδια μας, να σκεφτόμαστε αν τα χρήματα στην τσέπη μας φτάνουν για το εισιτήριο του μετρό και μια τυρόπιτα.