Τη συμμετοχή του στην απαγωγή του επιχειρηματία Ιωάννη Ζώνα, τον Οκτώβριο του 2001, ομολόγησε στους Ανακριτές Διαφθοράς, ο Παναγιώτης Βλαστός.
 
Ο βαρυποινίτης κρατουμενος, κατηγορούμενος στην υπόθεση του κυκλώματος «νονών» των φυλακών, που φέρεται να ανήκε στην ηγετική ομάδα του κυκλώματος μαζί τους Γιάννη Σκαφτούρο και Βασίλη Στεφανάκο, ομολόγησε πως είχε συμμετοχή στην απαγωγή του 34χρονου τότε επιχειρηματία Ι. Ζώνα, την οποία, υποστήριξε, πως είχαν διαπράξει οι Χριστόφορος Λασιθιωτάκης και 'Αλμπερτ Νουρούσνια.

Μάλιστα, όπως λέει στην πολυσέλιδη απολογία του, ομολογεί για «να μην γίνουν... "Λίτσες" οποιοσδήποτε Λασιθιωτάκης ή Νουρούσνια».

Πρόκειται για σαφή αναφορά κατά της εξαδέλφης του, «Λίτσας που συνεργάστηκε με τις αρχές και έδωσε στοιχεία για τη δράση του κυκλώματος», την οποία κατηγορεί πως σκόπιμα τον εμπλέκει σε υποθέσεις με τις οποίες ο ίδιος δεν σχετίζεται, όπως με τις βομβιστικές επιθέσεις σε συγγενικά πρόσωπα του Γιάννη Σμπώκου. 

Ο Βλαστός εξήγησε στους ανακριτές ότι η συμμετοχή του στη συγκεκριμένη υπόθεση ήταν ότι δέχθηκε να «κρατήσει τα λύτρα της απαγωγής», που ήταν 1.177.000 δολάρια, με αντίτιμο «το 20% από το "ξέπλυμα", συν 150.000 δολάρια το ποσοστό για τη συμμετοχή και επειδή ήξερα από πού προέρχονταν».
 
Ο βαρυποινίτης, πρώτος από την, κατά τη δικογραφία, τριανδρία ο οποίος συντόνιζε την ομάδα εκβιαστών που κάλεσαν σε απολογία οι ανακριτές, υποστηρίζει ότι η «Λίτσα» τού «έφαγε» χρήματα, τόσο από τα λύτρα της απαγωγής Παναγόπουλου όσο και μικρότερα ποσά κατά το παρελθόν, ότι ψεύδεται σε πολλούς από τους ισχυρισμούς εναντίον του και ότι σκόπιμα διαστρεβλώνει γεγονότα για να τον εμπλέξει περισσότερο.
 
Ο βαρυποινίτης κατηγορεί και τον «άχρηστο σύζυγο της Λίτσας», πως ήταν εκείνος που είχε φτιάξει τη βόμβα η οποία τοποθετήθηκε στην εισαγγελέα Τρικάλων, κ. Πετράκη, λέγοντας πως «ο μ…. πήγε και έβαλε 20 κιλά εκρηκτικά», ενώ ο Βλαστός του είχε πει να βάλει μόνο 2 κιλά, μόνο για να τη «φοβίσουν». Αναφέρει, επίσης, πως ο σύζυγος της εξαδέλφης του είχε αναλάβει και το ξέπλυμα των χρημάτων. Τέλος, αναφέρει πως η «Λίτσα», της οποίας, όπως είπε, πλήρωνε αισθητικές και πλαστικές επεμβάσεις, τον ενέπλεξε, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του, στις επιθέσεις κατά συγγενικών προσώπων του Γιάννη Σμπώκου μόνο και μόνο γιατί της το είπαν οι αστυνομικοί «οι οποίοι λόγω κρίσεων στην ΕΛΑΣ και προεκλογικής περιόδου ήθελαν να "φουσκώσουν" την υπόθεση».