Μπορεί να μην έγινε πλουσιότερος κατά 3.000 ευρώ, όμως κέρδισε ως άνθρωπος.

Ο λόγος για έναν στρατιωτικό που βρήκε το σημαντικό χρηματικό ποσό έξω από τράπεζα στην Ξάνθη και χωρίς δεύτερη σκέψη το παρέδωσε στην Αστυνομία. 

Πρόκειται για τον ΕΠΟΠ Λοχία Πεζικού, Παναγιώτη Παπαδόπουλο, ο οποίος χθες, σύμφωνα με τον τοπικό Τύπο, βρήκε έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην οδό 40 Εκκλησιών, το ποσό και άμεσα πήγε στην αστυνομική διεύθυνση και το παρέδωσε.
 
Ο ίδιος, μάλιστα, αρνήθηκε να πάρει και το ποσό που δικαιούται να λάβει κατά το νόμο. Κάτοχος των χρημάτων ήταν ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων της περιοχής και το ποσό προέρχονταν από τις εισπράξεις της επιχείρησής του.

Τον στρατιωτικό θα τιμήσει ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, σε ειδική τελετή στο υπουργείο. Ο υπουργός τον συγχαίρει τον στρατιωτικό για την ενέργεια του η οποία, εκτός από τον ίδιο, τιμά ολόκληρο το στράτευμα. 

Όπως τονίζει ο τοπικός Τύπος, δεν είναι η πρώτη φορά που κάτοικος στην Ξάνθη βρίσκει ένα ιδιαίτερα σεβαστό χρηματικό ποσό και παρά την οικονομική δυσπραγία που ταλανίζει το σύνολο της κοινωνίας , επιλέγει να το παραδώσει στις Αρχές από το να το κρατήσει.