Άκαρπες απέβησαν οι έρευνες στη λίμνη Παμβώτιδα, για τον εντοπισμό του 20χρονου φοιτητή από το Ρέθυμνο Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο όποιος εξαφανίστηκε από την Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων το μεσημέρι της Παρασκευής, 6 Φεβρουαρίου. Το πρωί ερευνήθηκε τμήμα του βυθού της λίμνης, από δύο δύτες με κατάλληλο εξοπλισμό και κάμερα βυθού, χωρίς ωστόσο να εντοπίσουν κανένα στοιχείο, που να μπορεί να αξιολογηθεί.

Συγγενείς του αγνοούμενου Βαγγέλη Γιακουμάκη βρίσκονται στα Ιωάννινα,  και δηλώνουν αποφασισμένοι να μην σταματήσουν τις έρευνές τους, μέχρι να δοθεί απάντηση στο μυστήριο της εξαφάνισης. Ο θείος του, Γ. Βιβιαδάκης, μιλώντας στους δημοσιογράφους σχολίασε ότι το τελευταίο διάστημα κυκλοφορούν δημοσιεύματα, τα οποία απέχουν από την πραγματικότητα και απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν «γιατί αναστατώνουν την οικογένεια». «Το ζητούμενο είναι να βρεθεί το παιδί, καθώς όσο περνούν οι μέρες, η κατάσταση γίνεται δυσκολότερη» τόνισε.

Την ίδια ώρα, ο πατέρας ενός από τους Κρητικούς συμφοιτητές του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, του οποίου η φωτογραφία αναρτήθηκε σε ιστότοπους, μετέβη χθες στην εισαγγελία Ιωαννίνων. Ο πατέρας δήλωσε:

«Πήγα στην εισαγγελία, γιατί το παιδί το δικό μου δεν φταίει πουθενά. Είναι αθώο, ήταν φίλοι με τον Βαγγέλη και τον έχουν εμπλέξει χρησιμοποιώντας φωτογραφία του, που είναι αναρτημένη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Το παιδί μου είναι ψυχολογικά πιεσμένο, γιατί θεωρεί ότι το στοχοποίησαν άδικα. Κάποιοι είναι ανθρωποφάγοι. Τον κόσμο που γραφεί σχόλια, τον συγχωρώ, γιατί δεν γνωρίζει. Συμμερίζομαι τους γονείς και την οικογένεια του Βαγγέλη. Έχουν τον πόνο τους».