Ρεπορτάζ: Αναστασία Γαλάνη- Ντίνα Καραμάνου

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, ωστόσο τις λεπτομέρειες κρατά επτασφράγιστο μυστικό προς το παρόν ο άνθρωπος που γνωρίζει τα αίτια του θανάτου του, ο ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. 

Πληροφορίες σχετικά με την νεκροψία αναφέρουν ότι ο θάνατος του Βαγγέλη προέρχεται ιατρικά από αιμορρογία στο δεξί καρπό.

«Από εμένα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση και οι έρευνες το ίδιο, αλλά οι ανακοινώσεις θα γίνουν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων πιθανόν το μεσημέρι» δήλωσε στο newpost, o κ. Βουγιουκλάκης.

Την ίδια ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση που θα δώσει λεπτομέρειες για τις έρευνες, τις εξετάσεις και τα πορίσματα στην υπόθεση του Γιακουμάκη δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη την ώρα των ανακοινώσεωνΣε κάθε περίπτωση, πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα στην τραγική υπόθεση με ποιο σοβαρό το γιατί παρά τις εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή τελικά το πτώμα βρέθηκε από περαστικούς, ενώ το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας ώρα με την ώρα ισχυροποιείται ως αιτία θανάτου.

Υπενθυμίζεται ότι το άψυχο σώμα του νεαρού βρέθηκε τυχαία, νωρίς το πρωί της Κυριακής, από ένα περαστικό ζευγάρι, σε βαλτώδη έκταση κοντά στη λίμνη των Ιωαννίνων. Δίπλα του βρέθηκε κι ένα μαχαίρι.

Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη κάνοντας δύσκολη την ιατροδικαστική εξέταση.

Αργά το βράδυ της Κυριακής ο ιατροδικαστής Θεόδωρος Βουγιουκλάκης ζήτησε... χρόνο:

«Υπάρχουν κάποια ευρήματα τα οποία περιμένω να επιβεβαιωθούν εργαστηριακά αύριο, κατά το μεσημέρι, οπότε και θα γίνουν κάποιες ανακοινώσεις σχετικά με την αιτία θανάτου του άτυχου Βαγγέλη Γιακουμάκη» δήλωσε αργά το βράδυ της Κυριακής κι ενώ όλοι περίμεναν τα αποτελέσματα της νεκροψίας- νεκροτομής.

Αν και η αστυνομία πιστεύει ότι κάτα πάσα πιθανότητα πρόκειται για αυτοκτονία, η καθυστέρηση στην έκδοση του ιατροδικαστικού πορίσματος έχει αρχίσει να προκαλεί ανησυχίες.