current views are: 2

16 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση10:15

«Δείχνει» αυτοκτονία η νεκροψία στον Βαγγέλη- Τα τρία κρίσιμα στοιχεία

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, αφού το σενάριο της αυτοκτονίας φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Δημοσίευση 10:15’
αρθρο-newpost

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, αφού το σενάριο της αυτοκτονίας φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση του 20χρονου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη, αφού το σενάριο της αυτοκτονίας φαίνεται να επιβεβαιώνεται.

Τα βασικά στοιχεία της νεκροψίας είναι τρία και αναφέρουν ότι ο θάνατος του Βαγγέλη προέρχεται ιατρικά από ακατάσχετη αιμορρογία στο δεξί καρπό καθώς είναι η μόνη προθανάτια κάκωση. Επίσης, ο χρόνος θανάτου είναι ο ίδιος με το χρόνο εξαφάνισης του 20χρονου. Με τον σουγιά αυτοτραυματίστηκε ως αριστερόχειρας στο δεξί χέρι και μετά τον πέταξε παραδίπλα.

Νομικά πάντως είναι δύσκολο να αποδωθούν ευθύνες. Αφού όπως προβέπεται από τη νομοθεσία, για να διατυπωθεί οποιαδήποτε κατηγορία σε βάρος τρίτου ατόμου για συμμετοχή σε αυτοκτονία, πρέπει να αποδειχτεί ότι «με πρόθεση έχει καταπείσει τον αυτόχειρα να αυτοκτονήσει, με βία, εξαναγκασμό ή πειθώ». 

Η έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ αναμένονται και τα αποτελέσματα της ιστολογικής και τοξικολογικής εξέτασης, προκειμένου να ολοκληρωθεί η έρευνα για τα αίτια του θανάτου.

Ωστόσο τις λεπτομέρειες κρατά επτασφράγιστο μυστικό προς το παρόν ο άνθρωπος που γνωρίζει τα αίτια του θανάτου του, ο ιατροδικαστής, Θεόδωρος Βουγιουκλάκης. 

«Από εμένα έχει ολοκληρωθεί η εξέταση και οι έρευνες το ίδιο, αλλά οι ανακοινώσεις θα γίνουν από την Αστυνομική Διεύθυνση Ιωαννίνων πιθανόν το μεσημέρι» δήλωσε στο newpost, o κ. Βουγιουκλάκης.

Την ίδια ώρα η Αστυνομική Διεύθυνση που θα δώσει λεπτομέρειες για τις έρευνες, τις εξετάσεις και τα πορίσματα στην υπόθεση του Γιακουμάκη δεν έχει γνωστοποιήσει ακόμη την ώρα των ανακοινώσεων. Εν τω μεταξύ, λίγο μετά τις 14:00, αναχώρησε από τα Γιάννενα η πομπή με τη σορό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, προκειμένου να φύγει με πλοίο από τον Πειραιά, στις 21:00, για την ιδιαίτερη πατρίδα του παιδιού, τους Αρμένους Ρεθύμνου, όπου θα γίνει η κηδεία.

Τα ερωτήματα

Σε κάθε περίπτωση, πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα στην τραγική υπόθεση με ποιο σοβαρό το γιατί παρά τις εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή τελικά το πτώμα βρέθηκε από περαστικούς, ενώ το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας ώρα με την ώρα ισχυροποιείται ως αιτία θανάτου. Ένα άλλο ερώτημα είναι γιατι επέλεξε αυτό το σημείο για να δώσει τέλος στη ζωή του.

Τη βαθιά τους οδύνη για το χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους, η πολιτική ηγεσία και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Η σκέψη μας πάει στην οικογένεια του νεαρού και στους οικείους του» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το άψυχο σώμα του νεαρού βρέθηκε τυχαία, νωρίς το πρωί της Κυριακής, από ένα περαστικό ζευγάρι, σε βαλτώδη έκταση κοντά στη λίμνη των Ιωαννίνων. Δίπλα του βρέθηκε κι ένα μαχαίρι.

Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη και το είχαν δαγκώσει ζώα κάνοντας δύσκολη την ιατροδικαστική εξέταση.

 


σχετικα αρθρα