Λείπουν όλα τα ηχητικά ντοκουμέντα από το «μαύρο κουτί» του πλοίου Norman Atlantic, στο οποίο ξέσπασε φωτιά στις 28 Δεκεμβρίου 2014.

Όπως μεταδίδει η Corriere della Sera, από το «μαύρο κουτί» λείπουν οι ηχητικοί διάλογοι, γεγονός που δημιουργεί πρόβλημα στην πρόοδο των ερευνών.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο σκληρός δίσκος που περιείχε το υλικό αυτό έχει πιθανώς καταστραφεί εξαιτίας της πυρκαγιάς και έχει ζητηθεί αρωγή εταιρίας ειδικευμένης σε συστήματα πληροφορικής.

Την ίδια ώρα η εφημερίδα προσθέτει πως οι υπεύθυνοι των ερευνών δεν έχουν ακόμη εκκενώσει τα κεντρικά σημεία του πλοίου, στα επίπεδα τρία και τέσσερα, όπου φέρεται να ξέσπασε η πυρκαγιά. 

Η  Corriere della Sera αναφέρει ότι δύο από τους νεκρούς που εντοπίστηκαν στο κουφάρι του Norman Atlantic δεν έχουν ακόμη ταυτοποιηθεί και πως τα μέχρι τώρα στοιχεία δείχνουν ότι δεν πρόκειται μάλλον, για δυο μετανάστες, όπως είχε διαρρεύσει αρχικά.

Όσο, τέλος, για την επόμενη καθοριστική εξέλιξη- το άνοιγμα της κεντρικής πόρτας του πλοίου- για απευθείας πρόσβαση στα γκαράζ στα οποία ξέσπασε και επεκτάθηκε η πυρκαγιά, θα χρειαστούν ακόμη κάποιες εβδομάδες, διότι η πόρτα αυτή έχει παραμορφωθεί από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν εντός του πλοίου.

Μέχρι τώρα, ο επίσημος απολογισμός κάνει λόγο για έντεκα νεκρούς, δεκαοκτώ αγνοούμενους και έξι άτομα στα οποία έχει αποσταλεί δικαστική κλήση σε απολογία.