Ρεπορτάζ: Ντίνα Καραμάνου- Αναστασία Γαλάνη

Οδικώς αναχώρησε από τα Γιάννενα για το μακρύ ταξίδι προς την πατρίδα του, την Κρήτη, η σορός του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Το άψυχο σώμα του 20χρονου φοιτητή συνοδεύουν ο θείος του και ο ιδιωτικός ερευνητής Φώντας Βρόσγος.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, από τον Πειραιά, η μακάβρια συνοδεία θα επιβιβαστεί σε πλοίο προς το Ρέθυμνο, όπου θα φτάσει τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η κηδεία του Βαγγέλη Γιακουμάκη θα γίνει στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης, στους Αρμένους Ρεθύμνου, τον τόπο κατοικίας του 20χρονου

Θρήνος στο χωριό του φοιτητή

Στο χωριό του Βαγγέλη Γιακουμάκη ο θρήνος αλλά και η οργή δεν έχουν τέλος.

«Όλα όσα συνέβησαν στη σχολή που ο Βαγγέλης φοιτούσε εδώ και δύο χρόνια και φυσικά αν όλα όσα λέγονται περί βιαιοπραγιών, μείωση της αξιοπρέπειας και πράξεις απάνθρωπες, από Κρητικούς συμφοιτητές του Βαγγέλη προς τον ίδιο, ισχύουν, αυτό δηλητηριάζει, προσβάλλει και δημιουργεί σοβαρό θέμα στις τοπικές κοινωνίες και στο νησί», δήλωσαν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συγχωριανοί του Βαγγέλη.

Την ίδια ώρα, η  έρευνα της αστυνομίας συνεχίζεται, ενώ από την ιατροδικαστική εξέταση έχει προκύψει πως ο θάνατος του νεαρού προέρχεται ιατρικά από ακατάσχετη αιμορραγία στο δεξί καρπό καθώς είναι η μόνη προθανάτια κάκωση. 

Επίσης, ο χρόνος θανάτου είναι ο ίδιος με το χρόνο εξαφάνισης του 20χρονου. Με τον σουγιά αυτοτραυματίστηκε ως αριστερόχειρας στο δεξί χέρι και μετά τον πέταξε παραδίπλα. 

Τα ερωτήματα 

Σε κάθε περίπτωση, πολλά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα στην τραγική υπόθεση με ποιο σοβαρό το γιατί παρά τις εκτεταμένες έρευνες στην περιοχή τελικά το πτώμα βρέθηκε από περαστικούς. Ένα άλλο ερώτημα είναι γιατι επέλεξε αυτό το σημείο για να δώσει τέλος στη ζωή του.

Τη βαθιά τους οδύνη για το χαμό του Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζουν με ανακοίνωσή τους, η πολιτική ηγεσία και οι εργαζόμενοι του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

«Η σκέψη μας πάει στην οικογένεια του νεαρού και στους οικείους του» τονίζεται στην ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται ότι το άψυχο σώμα του νεαρού βρέθηκε τυχαία, νωρίς το πρωί της Κυριακής, από ένα περαστικό ζευγάρι, σε βαλτώδη έκταση κοντά στη λίμνη των Ιωαννίνων. Δίπλα του βρέθηκε κι ένα μαχαίρι.

Το πτώμα ήταν σε προχωρημένη σήψη και το είχαν δαγκώσει ζώα κάνοντας δύσκολη την ιατροδικαστική εξέταση.

Σημειώνεται πως συγκεντρώσεις στη μνήμη του αδικοχαμένου 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη πραγματοποιούνται στην Αθήνα και το Ρέθυμνο.