Συγκεντρώσεις στη μνήμη του αδικοχαμένου 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα και το Ρέθυμνο.

Δεκάδες πολίτες που έχουν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος ζήτησαν να αποδοθεί δικαιοσύνη και να αποκαλυφθούν οι ηθικοί αυτουργοί της αυτοκτονίας του φοιτητή το πτώμα του οποίου βρέθηκε χθες.

Το κάλεσμα πραγματοποιήθηκε μέσω Facebook.

Ανάλογη συγκέντρωση έγινε και στο Ρέθυμνο. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν έξω από το δημαρχείο της πόλης κρατώντας ένα κερί στο χέρι απαιτώντας δικαίωση για το θάνατο του νεαρού φοιτητή.

Αντίστοιχη συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε και στην Πάτρα όπου δεκάδες πολίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα και βρέθηκαν στην Πλατεία Γεωργίου για να ανάψουν ένα κεράκι στην μνήμη του 20χρονου.

Στο μεταξύ τόσο στο Ρέθυμνο, όσο και στα Χανιά και το Ηράκλειο ξεκίνησε μία μεγάλη κουβέντα σχετικά με το ζήτημα του σχολικού εκφοβισμού. 

Σε σχολεία της Κρήτης ξεκίνησε μία μεγάλη καμπάνια για τον σχολικό εκφοβισμό, με αναφορά στον Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Ημέρα πένθους έχει κηρύξει η Τοπική Κοινότητα Αρμένων την ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία του 20χρονου σπουδαστή, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση:
 
«Ύστερα από την τραγική κατάληξη που είχε η εξαφάνιση του συγχωριανού μας σπουδαστή Βαγγέλη Γιακουμάκη, που σπούδαζε στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων και βρέθηκε νεκρός την 15/03/2015 στα Ιωάννινα, το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Αρμένων συνήλθε εκτάκτως σε συνεδρίαση στις 15/3/2015, στις 15:00, και με απέραντη θλίψη και οδύνη ΓΝΩΜΟΔΟΤΕΙ ΟΜΟΦΩΝΑ η ημέρα που θα γίνει η εξόδιος ακολουθία, θα κηρυχθεί ημέρα πένθους για την Τοπική Κοινότητα Αρμένων και θα παραμείνουν κλειστές όλες οι δημόσιες υπηρεσίες που λειτουργούν στην κοινότητα και συγκεκριμένα: -Δημοτικό Σχολείο Αρμένων -Νηπιαγωγείο Αρμένων -Παιδικός Σταθμός Αρμένων -Κοινοτικό Γραφείο Αρμένων -Περιφ. Ιατρείο Αρμένων».