ΕΛΛΑΔΑ

Σύντομα η ρύθμιση για τον διαχωρισμό των πρότυπων από τα πειραματικά σχολεία

Δημοσίευση 16 Μαρτίου 2015, 22:21 / Ανανεώθηκε 16 Μαρτίου 2015, 22:21
Σύντομα η ρύθμιση για τον διαχωρισμό των πρότυπων από τα πειραματικά σχολεία
Facebook Twitter Whatsapp

Σύντομα έρχεται στη Βουλή η ρύθμιση για τον διαχωρισμό των πρότυπων και πειραματικών σχολίων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

Σύντομα έρχεται στη Βουλή η ρύθμιση για τον διαχωρισμό των πρότυπων και πειραματικών σχολείων, δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

Κατά την τοποθέτησή του Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής ο κ. Κουράκης διαβεβαίωσε ότι οι όποιες αλλαγές για τη λειτουργία τους, θα γίνουν μετά από διαβούλευση και σε κάθε περίπτωση, δεν θα αφορούν την φετινή σχολική χρονιά.

Το μόνο που θα ισχύσει, όπως διευκρίνισε, θα είναι η κατάργηση των εξετάσεων και η εισαγωγή των μαθητών με κλήρωση σε όλα τα πειραματικά σχολεία, ενώ, τα πρότυπα σχολεία θα προκρίνουν τα ίδια τον τρόπο που θα γίνεται η επιλογή. Αν δηλαδή θα είναι με εξετάσεις ή κλήρωση.

Όπως επεσήμανε, και τα πέντε ιστορικά πρότυπα πειραματικά σχολεία θα διατηρηθούν και θα αποφασίσουν τα ίδια τον τρόπο επιλογής των μαθητών τους.

Τις έντονες αντιρρήσεις τους στις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση σε ότι αφορά τα πρότυπα, πειραματικά σχολεία, εξέφρασαν τόσο ο Θόδωρος Φορτσάκης από τη ΝΔ όσο και ο Γιώργος Μαυρωτάς από το Ποτάμι αλλά και η Εύη Χριστοφιλοπούλου εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ.

Η επιτροπή ενέκρινε κατά πλειοψηφία τον διορισμό του καθηγητή του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Βασίλη Τσελφέ, στην θέση του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων.

Υπέρ του διορισμού του κ. Τσελφέ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, η ΝΔ καταψήφισε, ενώ Ποτάμι, ΚΚΕ, ΠΑΣΟΚ και Χρυσή Αυγή, δήλωσαν παρών.