Για περισσότερο από 12 ώρες απολογείτο ο  51χρονος ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας στην Χαλανδρίτσα Αχαΐας ο οποίος είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα έπειτα από καταγγελίες αλλοδαπών εργατών για εκμετάλλευσή τους.

Ο 51χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ ο 41χρονος υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον 55χρονο, αφέθηκε ελεύθερος.

Σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης του 51χρονου Θεόδωρο Χρονόπουλο, ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται για εμπορία ανθρώπων, όπως και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Όπως ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος, τους εργαζόμενους τούς είχε ασφαλισμένους στον ΟΓΑ και είχε κάνει αναγγελία πρόσληψης. Όσον αφορά το χρηματικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στη μονάδα, ισχυρίστηκε πως ήταν τα κέρδη των τελευταίων χρόνων από την οικονομική δραστηριότητα της μονάδας και τα κρατούσε εκεί, όπως συμπλήρωσε, λόγω οικονομικής ανασφάλειας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, προσκομίστηκαν και παραστατικά ανάληψης από τράπεζες.

Σχετικά με τα όπλα που βρέθηκαν, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι τα κατείχε νόμιμα, διότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε πέσει θύμα ληστείας.

Ακόμη, κατά την διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως είναι μυθεύματα οι καταγγελίες περί άθλιων συνθηκών διαβίωσης των αλλοδαπών εργαζομένων.

TAGS