Στην τελευταία του κατοικία στο Σελλί Ρεθύμνου, εκεί από όπου κατάγεται ο πατέρας του, βρίσκεται πλέον το άψυχο κορμί του Βαγγέλη Γιακουμάκη. Εκατοντάδες κόσμου, συγγενείς, συγχωριανοί, φίλοι και άνθρωποι που δεν γνώριζαν τον άτυχο νέο, συγκεντρώθηκαν στο χωριό για να αποχαιρετήσουν τον Βαγγέλη. 

Ο άτυχος φοιτητής κηδεύτηκε με μπαλωθιές και με εκατοντάδες κόσμο τον συνοδεύσε στην τελευταία του κατοικία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η μητέρα του άτυχου νέου δεν άντεξε τη συγκίνηση και λιποθύμησε. 

Οι τραγικοί γονείς λύγισαν με το που αντίκρισαν τη σορό του παιδιού τους. Η μητέρα του σπάραξε: «Παιδί μου, άγγελέ μου, σπλάχνο μου. Για ποιο ταξίδι κίνησες».

Το πρωί πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε στο λιμάνι της Σούδας για να υποδεχθεί τον Βαγγέλη και να τον οδηγήσει στον τελευταίο τόπο κατοικίας του. Πομπή με πάνω από 60 αυτοκίνητα συνόδευεσε τον νεαρό φοιτητή στο χωριό Σελλί.

Την ίδια ώρα, από το μηδέν αρχίζει η έρευνα στην  υπόθεση αυτοκτονίας του Βαγγέλη Γιακουμάκη με τις αστυνομικές αρχές να έχουν ξεκινήσει τον κύκλο των καταθέσεων ξανά αλλά εστιάζουν πλέον σε πέντε άτομα- συμφοιτητές του θύματος.

Παρόντες στην εξόδιο ακολουθία ήταν, μεταξύ άλλων, ο περιφερειάρχης Ρεθύμνης Σταύρος Αρναουτάκης, η περιφερειάρχης Μαίρη Λιόνη και ο βουλευτής της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης. Στεφάνι έστειλε ο υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς.

Τρισάγιο στη Γαλακτοκομική Σχολή

Θρήνος και στα Ιωάννινα, με τους καθηγητές και τους σπουδαστές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων να τελούν τρισάγιο στη μνήμη του 20χρονου, στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στην Ανατολή.

Αμέσως μετά, όλοι οι σπουδαστές κατευθύνθηκαν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης για να ανάψουν ένα κερί και να αφήσουν λίγα λουλούδια στον τόπο όπου άφησε την τελευταία του πνοή.

Η σημαία στη σχολή κυματίζει μεσίστια, ενώ οι λιγοστοί σπουδαστές που δέχτηκαν να συνομιλήσουν με δημοσιογράφους είπαν ότι ελπίζουν πως η Δικαιοσύνη και η αστυνομική έρευνα θα κρίνει εάν υπάρχουν ευθύνες.

Ανάμεσα στους σπουδαστές που πήγαν στο σημείο όπου βρέθηκε νεκρός ο Βαγγέλης Γιακουμάκης ήταν και οι Κρητικοί οι οποίοι έχουν στοχοποιηθεί για την υπόθεση. Όταν ρωτήθηκαν εάν θα ήθελαν κάτι να πουν, απάντησαν πως πενθούν, πως εκφράζουν τα συλλυπητήρια τους στη οικογένεια του άτυχου 20χρονου και ότι πήγαν για να αφήσουν ένα λουλούδι.