Εντατικούς ελέγχους στην αγορά κρέατος ενόψει των εορτών του Πάσχα, προανήγγειλε ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά.

Ο Γιώργος Γαβρίλης συναντήθηκε με το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Καταστηματαρχών Παραδοσιακών Κρεοπωλών Πειραιά & Νήσων Αιγαίου «Ο Άγιος Γεώργιος».

Στη διάρκεια της συνάντησης, το Διοικητικό Συμβούλιο του συνδέσμου ενημέρωσε για τα προβλήματα επιβίωσης που αντιμετωπίζει ο κλάδος, κάνοντας λόγο για ύπαρξη αθέμιτου ανταγωνισμού από μεγάλες «αλυσίδες» εμπορίας τροφίμων αλλά και από τη διάθεση στην αγορά κρεάτων, που εμφανίζονται ως ελληνικά.
Αναφέρθηκαν στην άριστη συνεργασία με τους κτηνιάτρους της περιφέρειας και ζήτησαν την εντατικοποίηση των ελέγχων για την πάταξη των φαινομένων παραπλάνησης του καταναλωτή, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην αναγραφή της χώρας προέλευσης των κρεάτων.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά τούς ευχαρίστησε, ενώ ζήτησε από το διοικητικό συμβούλιο του συνδέσμου να ενημερώσει- και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, εάν χρειαστεί- τα μέλη του για μια σειρά θεμάτων, που άπτονται της νομοθεσίας.

Υπηρεσιακοί παράγοντες της περιφέρειας αναφερόμενοι στο θέμα των «ελληνοποιήσεων» επεσήμαναν ότι κομβικό σημείο είναι η σωστή λειτουργία των σφαγείων, ώστε κάθε σφάγιο να συνοδεύεται υποχρεωτικά από ταμπέλα στη οποία αναγράφεται η χώρα γέννησης, η χώρα εκτροφής και η χώρα σφαγής.

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά διαβεβαίωσε ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας θα εξαντλήσουν κάθε δυνατότητα, που παρέχει το θεσμικό πλαίσιο, με στόχο την προστασία του καταναλωτή και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.