current views are: 1

17 Μαρτίου 2015
Δημοσίευση11:55

Τρεις εβδομάδες θα χρειαστούν για τον καθαρισμό του Πολυτεχνείου

Tρεις εβδομάδες αναμένεται να χρειαστούν για τον καθαρισμό του κτιρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Δημοσίευση 11:55’
αρθρο-newpost

Tρεις εβδομάδες αναμένεται να χρειαστούν για τον καθαρισμό του κτιρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

Tρεις εβδομάδες αναμένεται να χρειαστούν για τον καθαρισμό του κτιρίου του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, την ώρα που συνεχίζονται οι εργασίες για την αφαίρεση του γιγαντιαίου γκράφιτι.

Ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης και ο πρύτανης του Πολυτεχνείου, Γιάννης Γκόλιας, σε συνάντησή τους στο δημαρχιακό μέγαρο συζήτησαν το θέμα της αισθητικής αναβάθμισης του ιστορικού κτιρίου του ΕΜΠ, στην οδό Πατησίων.

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν να προχωρήσουν σε εντατικοποίηση των εργασιών, σε συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού, ώστε το έργο του καθαρισμού του κτιρίου να μην διαρκέσει περισσότερο από τρεις εβδομάδες.

 Ο κ. Καμίνης πρότεινε να συμμετάσχει ο δήμος σε μία ευρύτερη αισθητική αναβάθμιση του κτιρίου -και στο εσωτερικό του- με διάθεση του εξειδικευμένου προσωπικού του. Επίσης, επεσήμανε ότι στον προϋπολογισμό του δήμου περιλαμβάνεται κονδύλι για ανάπλαση του πεζόδρομου της οδού Τοσίτσα. Η ανάπλαση περιλαμβάνει πλακόστρωση, τοποθέτηση φυτών και καλύτερο φωτισμό του πεζόδρομου.
 
Ο κ. Γκόλιας τόνισε ότι όλα θα γίνουν με σεβασμό στην ιστορικότητα του κτιρίου και σε άμεση συνεργασία με τις υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού.

Σημειώνεται ότι εξαιταίς των εργασιών στο κτίριο του ΕΜΠ, θα καθυστερήσει κάποιες ημέρες ο καθαρισμός των οδών του ιστορικού κέντρου, που επρόκειτο να ξεκινήσει χθες.


σχετικα αρθρα