Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την πολύωρη απολογία του στον Ανακριτή Πατρών, ο ιδιοκτήτης πτηνοτροφικής μονάδας στη Χαλανδρίτσα Αχαΐας.

Ο 51χρονος είχε συλληφθεί την περασμένη εβδομάδα έπειτα από καταγγελίες αλλοδαπών εργατών για εκμετάλλευσή τους. Αντίθετα, ο 41χρονος επιστάτης, υπήκοος Ρουμανίας, ο οποίος είχε συλληφθεί μαζί με τον 55χρονο, αφέθηκε ελεύθερος.

Η διαδικασία της απολογίας του 51χρονου διήρκεσε περίπου 12 ώρες και η ομόφωνη απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή του, εκδόθηκε λίγη ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο κατηγορούμενος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται για εμπορία ανθρώπων, όπως και για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Όπως ισχυρίστηκε, τους εργαζόμενους τούς είχε ασφαλισμένους στον ΟΓΑ και είχε κάνει αναγγελία πρόσληψης.

Oσον αφορά το χρηματικό ποσό του 1,5 εκατ. ευρώ που βρέθηκε στη μονάδα, ισχυρίστηκε πως ήταν τα κέρδη των τελευταίων χρόνων από την οικονομική δραστηριότητα της μονάδας και τα κρατούσε εκεί, όπως συμπλήρωσε, λόγω οικονομικής ανασφάλειας. Μάλιστα, σύμφωνα με τον συνήγορο υπεράσπισης, προσκομίστηκαν και παραστατικά ανάληψης από τράπεζες.

Σχετικά με τα όπλα που βρέθηκαν, ο συλληφθείς ισχυρίστηκε ότι τα κατείχε νόμιμα, διότι στο πρόσφατο παρελθόν είχε πέσει θύμα ληστείας. Ακόμη, κατά την διάρκεια της απολογίας του ισχυρίστηκε πως είναι μυθεύματα οι καταγγελίες περί άθλιων συνθηκών διαβίωσης των αλλοδαπών εργαζομένων.