Συμπληρωματική δίωξη για τις υβριστικές αναρτήσεις σε blog για τον Γιακουμάκη

Συμπληρωματική δίωξη για τις υβριστικές αναρτήσεις σε blog για τον Γιακουμάκη

Συμπληρωματική ποινική δίωξη ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τα σχόλια που αναρτήθηκαν σε blog σε βάρος του 20χρονου αδικοχαμένου φοιτητή Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Η δίωξη αφορά πρόκληση πλημμελήματος ή κακουργήματος που τελείται από μίσος, ήτοι την επιβαρυντική περίσταση του αντιρατσιστικού νόμου.

Επιπρόσθετα από τις δικαστικές αρχές δόθηκε η εντολή στις εταιρείες Google και Twitter να παράσχουν άμεσα όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την ανεύρεση των ηλεκτρονικών ιχνών των υπαιτίων.

Υπενθυμίζεται ότι χθες για το συγκεκριμένο ζήτημα είχε ήδη ασκηθεί από χθες ποινική δίωξη για  «δημόσια υποκίνηση βίας και μίσους μέσω διαδικτύου» από κοινού και κατ' εξακολούθηση, σε βάρος των διαχειριστών της εν λόγω ιστοσελίδας

Ο εισαγγελέας διαβίβασε τη δικογραφία στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, με την εντολή να εντοπίσει τους δράστες.

Παράλληλα το Κέντρο Επιχειρησιακού Σχεδιασμού Cyber Alert δέχθηκε πληθώρα καταγγελιών, τόσο μέσω τηλεφωνικών κλήσεων όσο και ηλεκτρονικών μηνυμάτων, σχετικά με την ύπαρξη των επίμαχων διαδικτυακών αναρτήσεων.

Η διαγραφή των προσβλητικών αναρτήσεων επιτεύχθηκε, ενώ θα ενημερωθούν οι γονείς του αποθανόντα για την παράλληλη άσκηση των νομίμων δικαιωμάτων τους, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον Ποινικό Κώδικα για προσβολή μνήμης νεκρού.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο