Επεισοδιακή κατάληξη είχε η πορεία αντιεξουσιαστών στο κέντρο της Αθήνας -από το Μοναστηράκι προς το Σύνταγμα- με αίτημα την κατάργηση των φυλακών τύπου Γ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Μοναστηράκι γύρω στις 6 το απόγευμα και μετά τις 7 πραγματοποίησαν πορεία η οποία πέρασε από την κάτω πλευρά του Συντάγματος και στη συνέχεια διασπάστηκε σε δύο τμήματα, εκ των οποίων το ένα κατευθύνθηκε προς την Ομόνοια και διαλύθηκε ενώ ο κύριος όγκος κατευθύνθηκε στην πλατεία Εξαρχείων.

Ένα ΙΧ πυρπολήθηκε στη διασταύρωση των οδών Ναυαρίνου και Χαριλάου Τρικούπη και ένα άλλο στην οδό Τζωρτζ. Περνώντας έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ προκάλεσαν φθορές -πιθανόν με βαριοπούλα- στην είσοδο των γραφείων του.

Άλλες ομάδες νεαρών ακινητοποίησαν τρόλεϊ στην οδό Πατησίων στο ύψος της Τοσίτσα και προκάλεσαν ζημιές. 

Αυτήν την ώρα ομάδες νεαρών παραμένουν στην πλατεία Εξαρχείων ενώ στην περιοχή έχουν μεταφερθεί αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες όμως δεν έχουν επέμβει μέχρι στιγμής. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στις οδούς Στουρνάρη όπως και στην Πατησίων.

Καταγγελία ΠΑΣΟΚ 

Με παρέμβασή του στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος κατήγγειλε ότι «περίπου 25 άτομα από την περιοχή των Εξαρχείων, το γνωστό χώρο, επιτέθηκαν στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ και με ειδικά εργαλεία έσπασαν τις θωρακισμένες πόρτες, εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ και κινδύνευσαν ανθρώπινες ζωές».

Ο κ. Κουτσούκος δήλωσε ότι «το γεγονός αυτό έχει επαναληφθεί πριν 20 μέρες περίπου και το ΠΑΣΟΚ έστειλε επιστολή τότε στον κ. Πανούση για να μην αποσύρει τη φύλαξη των γραφείων μας τα οποία ως γνωστόν είναι στη Χαριλάου Τρικούπη και έχουν δεχτεί πολλές επιθέσεις στο παρελθόν». Ζήτησε δε από την κυβέρνηση να λάβει τα απαραίτητα μέτρα.