Ευρεία σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας με πρωτοβουλία του Παναγιώτη Κουρουμπλή.

Μετείχαν ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο Αναπληρωτής  Υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, ο Γ.Γ. του Υπουργείου Υγείας Σπύρος Κοκκινάκης, ο Γ.Γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Γιώργος Ρωμανιάς, εκπρόσωποι των Ασφαλιστικών Ταμείων και του ΕΟΠΥΥ και υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου. 

Κύρια θέματα συζήτησης οι εκκρεμότητες που υφίστανται μεταξύ του ΕΟΠΥΥ και των Ασφαλιστικών Ταμείων, ζητήματα σχετικά με την διαχείριση της κινητής και ακίνητης περιουσίας των οργανισμών που σχετίζονται με τον ΕΟΠΥΥ, το ζήτημα των ελλείψεων σε προσωπικό και το θέμα της νοσηλείας των ασφαλισμένων στο εξωτερικό. 

Επιπλέον, ο Υπουργός ζήτησε από τον Πρόεδρο του Κεντρικού Συμβουλίου Υγείας (ΚΕ.Σ.Υ.) να προχωρήσει άμεσα στην αντικατάσταση όλων των μελών των Επιτροπών που έχουν θητεύσει για περισσότερο από ένα έτος, ενώ παράλληλα με εντολή Υπουργού ζητήθηκε από την Διεύθυνση Φαρμάκων και Φαρμακείων να ενεργοποιηθεί άμεσα η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων σε φαρμακευτικές εταιρείες και φαρμακεία για παραβιάσεις της  φαρμακευτικής νομοθεσίας, υποθέσεις που «λιμνάζουν» τα τελευταία τουλάχιστον δύο χρόνια.