Ο Βαγγέλης Γιακουμάκης είχε συνυπογράψει επιστολή για τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν φοιτητές στην Γαλακτομική Σχολή αλλά κανείς τελικά φαίνεται να ασχολήθηκε. Μάλιστα, το θέμα είχε έρθει στη Βουλή με επίκαιρη ερώτηση της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και τελικά ήρθε στο προσκήνιο ξανά με αφορμή τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τον σχολικό εκφοβισμό.

«Στις 27 Νοεμβρίου 2014, κυρία Ασημακοπούλου, είχατε καταθέσει ως αναφορά μία επιστολή διαμαρτυρίας μαθητών οικότροφων της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, σχετικά με την ορθή λειτουργία της σχολής. Υπογράφεται η επιστολή αυτή «Οι απεγνωσμένοι μαθητές της Γαλακτοκομικής 2014-2015», και φέρεται μεταξύ των υπογραφόντων και ο άτυχος Βαγγέλης Γιακουμάκης» ανέφερε σήμερα η Πρόεδρος της Βουλής.

«Το επισημαίνω αυτό γιατί μέσα από τη διαδικασία των αναφορών, που είναι μια διαδικασία κοινοβουλευτικού ελέγχου, οι βουλευτές γνωστοποιούν ζητήματα προκειμένου με κάποιον τρόπο να τα δημοσιοποιήσουν και να εκπροσωπήσουν την κοινωνία. Αυτή η διαδικασία έχει εντελώς απαξιωθεί. Έχει μείνει στα χαρτιά…» πρόσθεσε η κυρία Κωσταντοπούλου.

Η κυρία Ασημακοπούλου, ζητώντας στη συνέχεια τον λόγο, τόνισε: «Πιστεύω ότι κι εμείς ενδεχομένως να μπορούμε στη Βουλή να εμπνευστούμε και να δώσουμε κι εμείς με τη συμπεριφορά μας το καλό παράδειγμα στα νεότερα παιδιά αλλά και σε όλη την κοινωνία, σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να αντιμετωπίζονται τα θέματα μέσα από τη συναίνεση, μέσα από διάλογο, χωρίς λεκτικές επιθέσεις και προφανώς χωρίς να καταφεύγουμε στη βία».

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την επιστολή