Από... χίλια κύματα περνάει ο καθαρισμός των κτιρίων του Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει σταθεί δυνατό να υπογραφεί η σχετική σύμβαση.

Αυτό προκύπτει από έγγραφο του υπουργού Παιδείας Αριστείδη Μπαλτά, που διαβιβάστηκε στη Βουλή έπειτα από ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Αθανάσιου Δαβάκη για τις «εικόνες ντροπής εξαιτίας των σκουπιδιών σε χώρους και κτίρια του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, είναι ουσιαστικά η απάντηση της ίδιας της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ.

Σύμφωνα λοιπόν με την Πρυτανεία, η τρέχουσα αρχή «από την ανάληψη των καθηκόντων της, την 1/9/2014, παρέλαβε σε εκκρεμότητα μειοδοτικό διαγωνισμό για την καθαριότητα του Ιδρύματος που είχε προκηρυχθεί από τον Ιούνιο του 2014. Επειδή οι διαδικασίες ολοκλήρωσης του διαγωνισμού είναι χρονοβόρες λόγω επανειλημμένων διοικητικών και νομικών ενστάσεων των συμμετεχουσών εταιρειών, έως σήμερα δεν έχει καταστεί δυνατόν να υπογραφεί σύμβαση για την καθαριότητα του Ιδρύματος».

Όπως εξάλλου αναφέρεται, έγινε προσπάθεια να ακολουθηθεί η διαδικασία διαπραγμάτευσης τρίμηνης διάρκειας με τις συμμετέχουσες στον ανοιχτό διαγωνισμό εταιρείες καθαριότητας, η οποία φαίνεται, ότι θα τελεσφορήσει μετά από δαιδαλώδεις νομικές διαδικασίες και θα υπογραφεί η σύμβαση στο άμεσο χρονικό διάστημα (αρχές Μαρτίου).

Έως σήμερα η καθαριότητα των Σχολών και Τμημάτων γίνεται με πρόχειρους διαγωνισμούς ανά Τμήμα και Σχολή και με κονδύλια που διαχειρίζονται για λειτουργικές δαπάνες τα Τμήματα και οι Σχολές του Πανεπιστημίου Αθηνών, ενημερώνει η Πρυτανεία του ΕΚΠΑ και αναφέρει, «όσον αφορά στο κτίριο της Πανεπιστημιακής Λέσχης του ΕΚΠΑ, ότι εκτός από την ανωτέρω διαδικασία, η καθαριότητα, στο μέτρο του εφικτού, γίνεται από υπαλλήλους της Πανεπιστημιακής Λέσχης, που, σημειωτέον, ουδεμία υποχρέωση έχουν να το πράξουν».