«Δίναμε συχνά σφαλιάρες στο κοπέλι, αλλά αυτό δεν είναι τίποτα για εμάς. Ετσι κάνουμε εμείς στον τόπο μας. Δίνουμε σφαλιάρες στο πρόσωπο για να γελάσουμε. Ο Βαγγέλης κάποιες φορές γελούσε».
 
Η φράση ανήκει σε έναν από τους τέσσερις φοιτητές της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων που φέρονται να τραμπούκιζαν άγρια τον Βαγγέλη Γιακουμάκη. Και αυτός δεν είναι ο μόνος που έχει ομολογήσει στην Ασφάλεια Ιωαννίνων τους τραμπουκισμούς σε βάρος του αδικοχαμένου Βαγγέλη.
 
Το επίμαχο υλικό
 
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η ομάδα νεαρών από την Κρήτη όχι μόνο βασάνιζε τον Βαγγέλη, αλλά τραβούσε βίντεο και φωτογραφίες τα «κατορθώματά» της απειλώντας ότι θα τα δώσει στη δημοσιότητα. Το σοκαριστικό αυτό υλικό, στο οποίο απεικονίζεται ο Βαγγέλης να τραμπουκίζεται, βρίσκεται στα χέρια των Αρχών και θα συμπεριληφθεί στη δικογραφία. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η απειλή δημοσίευσης των όσων συνέβαιναν μπορεί να βάραινε ακόμα περισσότερο την ψυχολογία του θύματος.
 
Την ίδια ώρα, τρία περιστατικά άγριων συμπεριφορών της ομάδας φοιτητών που στοχοποίησε τον άτυχο 20χρονο ήταν σε γνώση της πρώην Διεύθυνσης της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, χωρίς να λαμβάνονται τα ανάλογα μέτρα για να μπει ένα τέλος στη δράση τους.
 
Οπως αναφέρουν στον Ελεύθερο Τύπο αρμόδιες πηγές, ο φερόμενος ως «αρχηγός» της ομάδας αυτής μία ημέρα πέρυσι έκοψε υπό την επήρεια μέθης τα δέντρα που υπήρχαν στο προαύλιο της Σχολής. Ενα άλλο βράδυ πήγε μαζί με την παρέα του -μέλη της οποίας φέρονται να ασκούσαν bullying στον Βαγγέλη- στα μπουζούκια και αφού μέθυσαν όλοι μαζί άρχισαν να προκαλούν φθορές στο κατάστημα.
 
Από εκεί έφυγαν ξημερώματα, αφού πρώτα τσακώθηκαν με το προσωπικό, χωρίς να πληρώσουν αυτά που τους αναλογούσαν. Ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού μαγαζιού επικοινώνησε με το διευθυντή της Σχολής ζητώντας την τιμωρία των φοιτητών και την καταβολή των χρημάτων για τις επισκευές στο κατάστημα.
 
Τι λέει ο... σκλήρος της παρέας

Την ίδια ώρα, τις τελευταίες ημέρες, η φωτογραφία του ίδιου και της παρέας του κάνει τον γύρο των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τον τίτλο «αυτοί είναι οι βασανιστές του Βαγγέλη».

Όμως ο 19χρονος σπουδαστής Παναγιώτης Καραγκούνης αρνείται κάθε συμμετοχή σε καψόνια και εκφοβισμούς, υποστηρίζει ότι έψαχνε τον Βαγγέλη Γιακουμάκη στις καφετέριες την μέρα της εξαφάνισής του και αποκαλύπτει ότι δεν τολμά να βγει από τη Σχολή γιατί τον βρίζουν και τον απειλούν.

«Εγώ τον έψαχνα στις καφετέριες τη μέρα που εξαφανίστηκε. Είχαμε κανονίσει να πάμε για καφέ το απόγευμα 4- 5 άτομα. Τον έψαχνα για να έρθει μαζί μας. Ανέβηκα στο δωμάτιό του και είδα όλα τα πράγματά του εκεί, ανησύχησα. Αμέσως βγήκαμε να τον ψάξουμε. Εδειχνα στους περαστικούς και τους θαμώνες καφετεριών τις φωτογρφίες του Βαγγέλη που είχαμε στα κινητά μας, αλλά κανείς δεν τον είχε δει», δηλώνει στην εφημερίδα Espresso.

Αναφερόμενος στην επίμαχη φωτογραφία που κυκλοφορεί κυρίως στο facebook και σε blogs και τον στοχοποιεί, λέει: «Με έχει στιγματίσει η συγκεκριμένη φωτογραφία που κάποιος δημοσίευσε σταμπάροντάς μας ως τους υπαίτιους για την αυτοκτονία του Βαγγέλη, ως αυτούς που έκαναν τη ζωή του κόλαση. Με δείχνουν με το δάχτυλο, ψιθυρίζουν και με βρίζουν. Δεν μπορώ να πάω στο χωριό μου, μου έχουν κολλήσει τη ρετσινιά...».